Ziarul lu' perfectu' simplu

Abandonat de Partizan și amăgit de Konyaspor, atacantul Zakarici a nimerit la Craiova

781

Când conducătorii clubului craiovean au anunțat recent c-au pus mâna pe atacantul bosniac Goran Zakarici, 26 de ani, titular în ultima ediție de campionat la Partizan Belgrad, am zis că se umflă-n pene, crezând ei că noi nu știm să umblăm pe Transfermarkt. Le prezentăm scuze, i-am acuzat pe nedrept.

Când a făcut poza asta, oare auzise el de Craiova?

Campionatul Serbiei are 37 de etape (30 în sezonul regulat, restul în play off sau play out; pentru Partizan – play off, evident). Zakarici, în principal atacant-stânga, a jucat în 29 de meciuri, de 25 de ori intrând în primul 11. Mai titular de-atât aproape că nu se putea!

Doar 2 meciuri a avut Zakarici împotriva unui adversar de talia lui Partizan: Steaua Roșie (ambele-n sezonul regulat, fără gol pentru el). În rest, echipe sensibil mai slabe decât a sa, ca să nu le zicem jalnice. Așa e campionatul Serbiei. Și atacantul cu 29 de meciuri a dat 4 goluri.

Trăgând linie și adunând, calcul care nu i-a fost prea greu, clubul lui Zakarici (care cu un an în urmă îl cumpărase de la Zeljezniciar cu 150.000 de euro) a luat măsuri, după cum reiese din articolul intitulat Goran Zakaric nu va purta tricoul Partizan în sezonul viitor, datat 24 iunie 2019, pe care l-am găsit în presa bosniacă. Traducerea oferită de Google sperăm că-i plină de acuratețe:

Zakaric nu a dorit să fie de acord cu o reducere a contractului și, prin urmare, Partizan a decis să-l vândă unei alte echipe.Conform rapoartelor presei din Serbia și Turcia, Goran Zakaric a convenit totul cu Konyaspor, iar echipa turcă va plăti 800.000 de euro pentru documentele sale „alb-negru”. Această informație va fi mulțumită și de Zeljeznicar, care conform acordului din 2018, când Zakaric a părăsit Grbavica are dreptul la 15 la sută din banii pentru care Partizan vinde echipa noastră națională, ceea ce înseamnă că Zeljeznicar va încasa 120.000 de euro atunci când Zakaric va merge la Turcia.

Apropo de echipa lor națională: Zakarici a debutat pentru Bosnia și Herțegovina în 2014, a adunat până-n anul curent 11 meciuri și n-a dat niciun gol.

Și pentru că unele publicații au spus, fără detalii, că sub tricoul lui Partizan a marcat 7 goluri în singurul sezon petrecut acolo: e adevărat. Cele 4 goluri din campionat, 1 gol în preliminariile Europa League, cu Nordsjalland, și 2 goluri în Cupa Serbiei.

Conform rapoartelor presei din România, Craiova l-a luat pe Zakarici liber de contract, adică gratis (această informație nu prea va fi mulțumită de Zeljezniciar), deși Konyaspor era gata să dea pe el 800.000 de euro către Partizan. Evident, nu l-a mai vrut Konyaspor: fie a găsit un alt atacant-stânga, fie Zakarici s-a accidentat antrenându-se singur. Nu de alta, dar la Craiova a ajuns ușor inapt de joc, chit că n-a mai jucat într-un meci oficial din luna mai.

Și Partizan, fără niciun chef să mai pompeze bani într-un atacant titular cu 4 goluri în tot campionatul, l-a lăsat slobod, să plece unde i-o găsi impresarul. Așa se întâmplă că Zakarici, zilele trecute, după ce-a semnat cu noua sa echipă, chiar a noua din carieră, s-a arătat bucuros:Universitatea Craiova este un club uriaș în România, cu tradiție și palmares“. Zakarici, fugi de-aici! Dacă-ți menținea contractul cea de-a opta echipă din carieră, parcă stătea mai bine la tradiție și palmares…

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.