Ziarul lu' perfectu' simplu

Acuzat de hărţuire sexuală şi rasism, Daniel Militaru vrea iar şef la PLUS Olt

5,316

„La vremuri noi, tot noi!“ spunea Caragiale la începutul secolului trecut, lucru valabil și azi. Dacă pentru partidele de tradiţie şi cu doctrine diametral opuse transferul de oameni a devenit ceva firesc, pentru micuţul PLUS de ieri, primirea în partid a unui fost membru PSD cu probleme mari de moralitate sau integritate ar fi fost de neconceput. După intrarea la guvernare, PLUS plusează: oameni noi cu apucături vechi.

Este şi cazul PLUS Olt, organizaţie aflată acum în prag de alegeri interne, lăsată de izbelişte în an electoral, după ce fostul preşedinte Daniel Militaru (foto) a fost suspendat din funcţie de forurile superioare ca urmare a unui atac rasist şi jignitor la adresa unui coleg de partid. Scandalul provocat de acesta a ajuns şi în presa centrală, tratat într-un amplu articol de Libertatea.

Reacţiile internauţilor la subiectul ajuns pe reţelele de socializare au dus la creionarea imaginii unui tânăr politician cu multe bube în cap: Daniel Militaru , fost asistent universitar la Universitatea din Craiova, nevoit să părăsească instituţia după un scandal de hărţuire sexuală de notorietate în instituţie.

Republica Oltenia a luat urma poveştii.

Fostul preşedinte PLUS Olt este descris ca un hărţuitor de studente, un individ violent şi cu probleme cu băutura.

Fiind doctorand al Şcolii Doctorale de Ştiine Economice din cadrul UCV, Militaru a predat la seminarii în perioada 2011-2013. „Era bine văzut de majoritatea profesorilor. Pentru noi a fost o surpriză ascensiunea unui student ca el care a intrat la facultate cu o notă de 6.70 obţinută la Bacalaureat. Din câte îmi amintesc, prin 2013 s-a şi căsătorit, naş fiindu-i Dorel Berceanu (n.r:  prodecan al UCV şi consilier PSD în Consiliul Local Craiova), un profesor la modă atunci”, povesteşte un fost coleg de facultate al lui Militaru. „Mi-l amintesc ca fiind foarte manipulator, dar şi cu o atitudine agresivă. Prin cămine se vorbea că percepe taxe pentru cei care voiau o cameră mai bună. Era un fel de lider al studenţilor de la ISE”, declară sub protecţia anonimatului o fostă studentă a UCV. Alta decât cea de mai jos:

Scandalul care a dus la încheierea carierei de cadru didactit a lui Militaru Daniel are legătură cu o fostă studentă. „Aflase toată facultatea ce făcuse. Efectiv o teroriza cu mesaje pe acea fată. O hărţuia sexual şi se pare că nu era singura victimă. Până şi colegii ei începuseră să îşi dea coate în timpul seminariilor lui. Fata era îngrozită”, îşi aminteşte un actual cadru universitar. Surse din facultate confirmă că „studenta a făcut o plângere la vremea respectivă, însă nu a ajuns la Comisia de etică a Universităţii. S-a oprit la comisia noastră de etică internă. Studenta şi-a retras plângerea, iar lui i s-a luat dreptul de a mai preda”. Demersul nostru jurnalistic a fost stopat de conducerea Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, care nu a dat curs cererilor noastre formulate în baza Legii 544/2001. Nici victima fostului preşedinte al PLUS Olt nu a vrut să vorbească. Fata a terminat facultate, s-a căsătorit şi trăieşte în alt judeţ.

Acum, fostul asistent universitar Daniel Militaru şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al PLUS Olt, organizaţie pe care, anul trecut, prin acţiunile sale scandaloase, a transformat-o într-un breloc al USR. Secretar general vrea să fie un anume Dan Gheorghe, cel încercuit, aici în campanie cu PSD la Valea Mare:

Dan Gheorghe, om de afaceri din Slatina, e fără activitate politică în ultimii ani, dar foarte activ pe facebook când vine vorba de apărarea „şefului”:

Pe domnul Dan, un bătrân al presei slătinene îl creionează astfel: „În anii 2000 era un apropiat al regimului PSD de la Slatina. Parcă a fost şi consilier local, prin 2003. Din câte îmi amintesc, în perioada aceia era unul dintre oamenii care băgau bani în presă, era acţionar, ceva de genul la Riposta, publicaţie de propagandă social-democrată”.

„E drept, retras din PSD acum câțiva ani, Dan Gheorghe, căci despre el este vorba, este un om liber să candideze/promoveze pe orice funcție politică. Însă, morala ideologică a celor de la USR Plus zice altceva: că niciun membru cu activitate în PSD nu se poate regăsi în structurile de conducere ale acestui partid. Numai că, regula se aplică discreționar. La Olt, în echipa lui Daniel Militaru, e voie și cu oameni care au obținut experiență politică în PSD”, scriu colegii de la Ziarul de Olt despre cel care vrea să ajungă secretarul general al PLUS Olt.

Dacă vremea tinerilor frumoşi şi liberi a apus, o să aflăm în curând!

Florin Georgescu

Comments

comments

1 Comment
  1. […] o fostă polițistă pensionată la 42 de ani, un membru acuzat de hărţuire sexuală şi rasism vrea iar şef la PLUS Olt iar în filialele USR se anunță multe nemulțumiri pentru că oamenii din teritoriu nu ar fi […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.