Ziarul lu' perfectu' simplu

ALDE se pregătește de parast…, pardon, de alegerile parlamentare

Autor: Călin Tămâie

O scrisorică virtuală ca o invitație la parastas circulă printre ultimii rămași în ALDE, partidul fantomă condus de Călin Popescu-Tăriceanu.

Zice marele liber-schimbist, nenea Tăriceanu:

„Dragi colegi, bănuiesc că sunteți la curent cu decizia PSD de a nu face alianțe electorale la alegerile parlamentare nici cu ALDE și nici cu Pro România. În loc de alianța pe care noi am propus-o, ei s-au oferit să ne dea câteva locuri pe lista PSD, propunere pe care am refuzat-o pentru că nu suntem de vânzare. În consecință va trebui să ne întâlnim, după alegerile locale, pentru a evalua opțiunile pe care le avem. Avem deschise două opțiuni: a merge singuri în alegerile parlamentare sau a face o construcție politică cu Pro România care și-a arătat disponibilitatea în acest sens. Vă propun să luăm decizia după alegerile locale, pentru că scorul pe care îl vom obține este important în oricare dintre opțiuni! Haideți să tragem tare în aceste ultime zile de campanie și mai ales să nu ne lăsăm furați la numărătoare! Mult succes!”

Mâzgălitura cu pretenții de prezentare a „opțiunilor” ALDE la alegerile parlamentare, spulberă orice iluzie ar fi avut membri acestui partid.

PSD se simte jenat să mai continue colaborarea cu trădătorii liberalismului românesc. Gașca lui Tăriceanu a fost utilă, însă acum nu mai valorează nici cât o ceapă degerată. O alianță cu fantoma ALDE, la parlamentare, nu ar aduce voturi în plus, ci, dimpotrivă, ar face să se piardă voturi. Experții care consiliază PSD știu foarte bine acest lucru.

Varianta unei alianței ALDE-ProRomânia nu ar fi nimic altceva decât un concubinaj între doi trădători: Tăriceanu „Trădătorul Liberalismului” și Ponta „Trădătorul Social-Democrației”. Poate că și asta e mult spus, dat fiind faptul că nici Tăriceanu și nici Ponta nu au fost loiali, în cariera lor politică, celor două doctrine politice în numele cărora au ajuns, spre neșansa acestei țări, în funcția de șefi ai guvernului.

Tăriceanu cere mârțoagei ALDE să „tragă tare în aceste ultime zile de campanie”. Păi, cu cine să mai tragi, când ALDE abia mai răsuflă?

Prudent, Tăriceanu își pregătește și scuza pentru marele dezastru anunțat în care se va prăbuși ALDE la algerile locale: ăștia ne-au furat voturile, domnle! La numărătoare, bre!

Așa cum în junglă supraviețuiește animalul cel mai adaptat, în politică supraviețuiește partidul/politicianul care nu a fost erodat de prea multe compromisuri, deși acestea sunt specifice vieții politice. Călin Popescu-Tăriceanu a mâncat prea mult rahat, mai mult decât este îngăduit până și în haznaua politichiei românești.

Acum, acest rahat i-a sufocat partidul și i-a compromis orice șansă de a-și încheia cariera politică în cinste și onoare.

Ca orice trădător, Călin Popescu-Tăriceanu are o soartă tristă: după ce a fost folosit și plătit pentru trădare, va fi aruncat ca o cârpă inutilă.

Ceea ce, această scrisorică virtuală, ne anunță că deja se întâmplă…

***

Sursa foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.