Ziarul lu' perfectu' simplu

Alro a rechemat în țară angajații din Sierra Leone

119

alro

Alro Slatina a rechemat în țară încă din august expații români care lucrează la minele companiei din Sierra Leone, însă cinci dintre ei, angajați temporar, au cerut suspendarea contractelor și au rămas în statul african afectat de epidemia de Ebola, se arată într-un comunicat al Alro.

“În cadrul operațiunilor miniere din Sierra Leone, Alro a avut maximum 20 de expați români, încă de la preluarea de către Alro, în perioadele în care activitatea a fost la capacitate maximă. Încă din luna iulie, Alro a luat decizia să înceapă repatrierea personalului român din Sierra Leone, tocmai ca urmare a răspândirii virusului Ebola, în regiunile din apropierea operațiunilor sale locale, deși în rândul expaților săi, care au lucrat efectiv in Sierra Leone, nu s-au înregistrat până în prezent cazuri de infectare cu virusul Ebola”, spun reprezentanții Alro.

Potrivit acestora, niciun angajat al companiei sau al subsidiarelor sale din România nu mai lucrează, în acest moment, la minele companiei din Sierra Leone.

“Din luna august nu mai este niciun angajat activ delegat în Sierra Leone. Pentru singurii cinci români angajați temporar ai societății care operează mina (Sierra Mineral Holdings 1 Ltd sau SMHL), s-a luat decizia suspendării contractelor acestora, la cererea lor, ei aflându-se, în acest moment, pe teritoriul Sierra Leone”, precizează reprezentanții companiei.

Până la data de 5 octombrie, epidemia de Ebola din Africa de Vest, cea mai gravă din istoria acestei febre hemoragice de la apariția virusului în 1976, a făcut 3.865 de morți din cele 8.033 de cazuri de îmbolnăvire, potrivit celui mai recent raport al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). agerpres

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.