Ziarul lu' perfectu' simplu

ANI: Primarul din Săcelu, incompatibil

231

ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a dat publicităţii o nouă listă a aleşilor locali care au fost găsiţi incompatibili. Printre aceştia, viceprimarul comunei Gângiova, judeţul Dolj şi primarul localităţii gorjene Săcelu. Pe lista celor 13 foşti sau actuali aleşi locali, se află trei primari, trei viceprimari, şase consilieri locali şi un consilier judeţean care fost găsiţi incompatibili, ca urmare a exercitării simultane de funcţii şi calităţi.

Radu Traian Duţescu, viceprimar al comunei Gângiova din Dolj, s-a aflat în incompatibilitate în perioadele 29 iunie – 8 august 2012 şi 20 ianuarie – 4 aprilie 2013, întrucât a deţinut şi funcţia de angajat cu contract individual de muncă în cadrul unei societăţi comerciale. Despre Ion Voica, primarul comunei Săcelu din Gorj, ANI precizează că acesta s-a aflat în incompatibilitate în perioada 3 mai 2011 – 25 iunie 2012, întrucât, simultan cu funcţia de primar, a deţinut şi calitatea de reprezentant al comunei în cadrul Adunării Generale a Asociaţilor SC Salubris Gilort SRL.

Potrivit ANI, cei 13 foşti sau actuali aleşi locali au încălcat prevederi ale Legii nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.