Ziarul lu' perfectu' simplu

Astă-seară lansăm în familie

869

Florina Mirea și Emilian Mirea sunt căsătoriți între ei. De-a lungul căsniciei, s-o fi întâmplat ca unul să-i fi dat ăluilalt o viroză, un herpes, ceva de soiul ăsta, dar nu știm precis. Cert e că el i-a transmis ei microbul scrisului. El a tot publicat și lansat cărți, a intrat în sala de festivități a Bibliotecii Județene mai des decât directorul instituției. Ea o va face pentru-ntâia oară.

 

De la ora 18, la biblioteca de care vorbeam, soții Mirea lansează astăzi cot la cot. El, un volum de poezie – Forma intimă a ființei; ea , proză scurtă – Prețioasa. El are sponsor, după cum menționează la pagina 2, pe Constantin Mândruleanu, șeful de la Microcomputer Service, ea n-are, că-i la debut. În schimb, ea, spre deosebire de el, are redactor de carte: îl are pe el, pe Emilian Mirea.

Sunt mai mulți invitați care vor ține alocuțiuni, iar cel puțin unul dintre ei va și cânta: Ion Crețeanu, rapsod popular specializat în lansări de carte.

Pe căi foarte întortochiate, am aflat ceva: Florina Mirea și-a făcut deja inamici prin scris. În proza scurtă (o pagină și două treimi) Cârciuma lui Dan, zice ea: „Prețurile cele mai ieftine, băutura cea mai proastă, interiorul cel mai jerpelit“. Și cum, potrivit tot autoarei, „lui Dan îiplace mult să citească“, Dan din Piața Veche a citit volumul Florinei încă nelansat și s-a făcut foc și pară pe ea. Dar poate că participă și el la festivitatea lansării și-i trece.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.