Ziarul lu' perfectu' simplu

Ați jucat X la CFR – Craiova? Fuguța, să nu scadă cota!

6,327

1 punct. Atât îi mai trebuie CFR-ului, la ora asta, să ia campionatul. Duminică are meci împotriva Craiovei, căreia de asemenea 1 punct i-ar prinde nemaipomenit. Singura problemă pentru Craiova ar putea fi ca, la ora meciului din Gruia, gazdele să nu mai aibă nevoie de nimic, fiindcă mai întâi, sâmbătă, e partida Sepsi – Steaua.

Pierzând acasă cu FCSB, Craiova ține în viață, teoretic, echipa oaspete. Pe cine nu lași să moară te obligă să mai iei un punct (fotografie șterpelită de la Libertatea)

Cu 2 etape până la final, vârful clasamentului, cu punctaj nerotunjit, fiindcă ăsta contează, arată așa:

  1. CFR Cluj 47
  2. FCSB 41,5
  3. Craiova 35,5
  4. Viitorul   33

Penultima etapă programează:

Sepsi – FCSB, sâmbătă

CFR – Craiova, duminică

Viitorul – Astra, luni

Primul meci, Sepsi – FCSB, decide dacă așa-zisa luptă pentru titlu se mai desfășoară. Vom lua cele două variante.

FCSB câștigă la Sfântu Gheorghe. CFR are nevoie de 1 punct pentru ca-n ultima etapă, în deplasare cu FCSB, să joace un meci de antrenament.

Evident că și o victorie le-ar face campioane pe gazde, dar de ce să riște împotriva singurei echipe din play off pe care n-au învins-o în această ediție, socotind și sezonul regulat, și nici măcar nu i-au dat vreun gol în 3 meciuri?

Obținând 1 punct la Cluj, Craiova se menține în fața Viitorului, care-n ultima etapă vine pe „Ion Oblemenco“. În cazul foarte probabil că Viitorul învinge Astra, Craiova trebuie să nu piardă în fața Viitorului ca să încheie pe locul 3. O victorie la Cluj nu i-ar aduce Craiovei nimic în plus față de un rezultat egal. Dar o înfrângere la Cluj i-ar anula varianta egalului cu Viitorul.

Iar în caz că Viitorul pierde luni cu Astra, punctul luat la Cluj i-ar rezerva Craiovei locul 3 înaintea ultimei etape.

Victoria la Cluj în detrimentul egalului i-ar fi utilă Craiovei doar în varianta Viitorul – Astra X, i-ar asigura locul 3. O ipoteză destul de puțin probabilă, nu merită riscul unei confruntări care pe care la CFR în bârlog. Mai ales că, fără suspendații Bancu și Mihăilă, Craiovei îi va fi anevoios să se urnească înspre poarta adversă.

FCSB nu câștigă la Sfântu Gheorghe. CFR Cluj devine campioană sâmbătă seară. Publicul vine să-i aclame triumful, de ce n-ar organiza Omrani și ai lui un nou concurs de goluri, ca la Giurgiu? Sau de ce nu i-ar găsi dimineața de duminică rupți de beți, situație în care Mateiu și ai lui i-ar rupe și în bătaie?

Există niște motive să iasă X și în acest caz.

  • Nu știm cât de lesne se pun la cale înțelegerile în ziua de azi, când și boscheții din parcuri au urechi, dar probabil că posibilități se mai găsesc. Iar dacă părțile fac pactul de neagresiune reciprocă până la meciul Sepsi – FCSB, îl vor respecta, ca niște gentlemani ce se află, indiferent de rezultatul acelui meci.
  • În play off, Craiova a repetat în retur punctajul din tur, meci cu meci. Câte două victorii cu Astra și Sepsi, două înfrângeri cu FCSB. Inclusiv în semifinalele Cupei, cu Viitorul, două înfrângeri. În turul play off-ului, a fost Craiova – CFR 0-0.

După statistica asta, CFR – Craiova se termină la egalitate. Doar că, dacă regula operează și mai departe, în ultima etapă, cu Viitorul, la Craiova o să fie un mic dezastru. De n-o câștiga Astra luni la Ovidiu.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.