Ziarul lu' perfectu' simplu

Avocata Judith Iuliana Simona Fuchs a scăpat

1,040

Cu 4 ani în urmă, mai precis la 11 mai 2016, Biroul de Investigații Criminale al IPJ Dolj a deschis un dosar având-o ca reclamată pe avocata craioveană Judith Iuliana Simona Fuchs. Nu comisese femeia nicio crimă, ci doar o acuza cineva că semnase cu propria-i mână, probabil cea dreaptă, din România, în numele unei persoane minore care la ora aceea se afla în America și nu era ubicuă. Temeiul acuzației: faxul fusese expediat de la biroul avocatei, fapt dovedit științific.

Ea este tot ce-am găsit pe Facebook la căutarea după Judith Fuchs. E fotografă din Graz, trebuie s-o spunem, să nu ne acuze nimeni de cine știe ce falsuri

În aproape 4 ani, investigațiile n-au scos nimic la iveală, dar nu intraseră zilele-n sac, mai puteau s-o facă până la data de 16 iulie 2020, când s-ar fi prescris infracțiunile de fals în înscrisuri și uz de fals. A venit peste noi pandemia și starea de urgență, care să nu credeți c-a urgentat derularea anchetei. Dimpotrivă.

La 22 septembrie 2020, comisarul-șef Florin-Cătălin Bușu a propus clasarea cauzei:

Virusul SARS COV-2 a ținut ancheta-n loc timp de 2 luni, dar a și prelungit termenul de prescripție (5 ani) cu tot atâta timp, ducându-l de la 16 iulie la 16 septembrie 2020. Insuficient pentru ca organul de cercetare să-și finalizeze treaba.

Procurorul de caz a dat curs propunerii anchetatorului, astfel că infracțiunile de fals în înscrisuri și uz de fals au rămas ca balada „Miorița“: cu autor necunoscut.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.