Ziarul lu' perfectu' simplu

Băsistul Bică o avu prea mică

141

Dacă Gheorghe Bică ar fi avut mustaţă, ar fi trebuit să și-o radă fără milă. După primul rateu, la alegerile pentru Consiliul Județean Dolj, de astă-vară, unde ați văzut bine că nu a avut șansa să intre și să se certe și domnia sa pe un scaun de consilier, a venit al doilea eșec: Parlamentarele. Bică de la PMP a scăpat la mustață și scaunul de deputat. E sigur, mustățile nu sunt pentru el! Seniorul uneperist, acum pemepist, ar trebui să se ceară singur la pensie, fiindcă unicul loc rămas liber pentru el este abisul eșichierului politic.

basescu
… Atât ar fi fost chiar mult!

 

Mult mai tânărul Adrian Claudiu Prisnel, de la și mai tânărul USR, l-a trimis la plimbare și introspecție pe generalul Bică. Trebuie să fie greu de suportat pierzania în luptă, mai ales în fața unui novice pe care nu ai fi scuturat nici un fir de păr. Pentru cei care nu știu, Gheorghe Bică este un monument de cultură. Paramilitară. I se trage de la Liceul de cultură generală pe care l-a absolvit la Poiana Mare, apoi de la Școala militară de ofițeri MAI, Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii din Craiova, apoi de la titlul de Doctor în Economie, apoi în Drept și nu mai continuăm lista. A fost șef de Brigadă. Nu de arbitri, ci de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova și șeful IPJ Dolj. Pe vremea când clanurile mafiote erau la fel de bine-merci.

În paralel, la ani distanță, Prisnel a studiat Chimie la Massachusetts Institute of Technology. Pentru ambii, valoarea diplomelor a pălit în fața alegătorilor. Sau poate nu. PMP-ul lui Gheorghe Bică a obținut un procentaj de 4,89 % la Senat, față de 5,37 %, cât a luat USR-ul lui Adrian Claudiu Prisnel. PMP-ul lui Bică a strâns 5,10 % din voturi la Camera Deputaților, iar USR-ul lui Prisnel 5,25 %. Mai simplu, Prisnel ajunge deputat. Bică nu.

Cu toate datele problemei pe masă, s-o spunem pe-a dreaptă: Gheorghe Bică nu are șansa mică! Gheorghe Bică o are inexistentă.

Alina Burghiu          

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.