Ziarul lu' perfectu' simplu

Bătălie de gentlemeni pentru Primăria Ișalnița

243

Cu un an în urmă, pesedistul Ovidiu Flori a fost ales democratic primar al Ișalniței. De bună seamă, promisiunile sale convinseseră electoratul. N-a avut însă timp să le ducă la îndeplinire, fiindcă după o jumătate de an, adică o optime din mandat, de Crăciun, Flori a plecat la Capitală, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.

Nestatornicia primarului a generat cheltuieli ale statului român: alte alegeri la Ișalnița, care se vor ține la 11 iunie anul curent. Și când fostul primar pesedist Eugen Bălan, actualmente viceprimar, își freca mâinile, Flori a făcut din nou stânga-mprejur: a plecat de la Minister și vine să candideze iar, tot de la PSD. Cu speranța că masa electorală îi va lua din nou de bune angajamentele.

Poate că să fii ales primar de două ori într-un an și o săptămână ar însemna un record. Și-n orice caz, înțelepciunea populară nu te sfătuiește prin niciun proverb: „Să nu te-ntorci stăpân de unde-ai plecat stăpân“.

Ovidiu Flori și-a depus ieri candidatura la Primăria Ișalnița, operațiune la care s-a prezentat aproape singur.

Același lucru în făcuse deja, tot ieri, liberalul Bogdan Munteanu, cu o suită numeroasă pentru mediul rural.

Bogdan Munteanu e craiovean, stabilit în Ișalnița de 15 ani. El are 36. S-a mutat cu soția, iar aici i s-au născut ambii copii, adică prima generație de ișălnițeni din neam. De unde până unde Ișalnița? Candidatul liberal ne-a povestit că-n liceu și-n facultate avea prieteni în acestă comună, în special un polițist, și venea cu ei la discotecă (Ovidiu Flori încă nu preluase Gin-Gin în Craiova – asta o spunem noi). Și s-a-ndrăgostit de Ișalnița. Între altele, Bogdan Munteanu a cumpărat 4 hectare în localitatea lui adoptivă și le cultivă cu porumb. Are contract cu producători care pun boabele de porumb fiert în conserve, în Ungaria. Lucrul ăsta, dacă autoritățile și-ar da silința, s-ar putea face și-n România. La Ișalnița, de exemplu.

Munteanu ține și un bar în comună, unde, ce să vezi, imediat ce și-a depus dosarul de candidat, a venit în vizită la adversarul său, jovial, Ovidiu Flori. „Pozele astea cu Craiova o să-ți aducă doi la sută-n plus!“, i-a zis Flori.

Ehei, 2 % de la 2000 de votanți înseamnă 40 de voturi. În 2008, Eugen Bălan a devenit primar al Ișalniței (în al doilea tur) pentru un vot mai mult decât contracandidatul liberal…

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.