Ziarul lu' perfectu' simplu

Buturuga mare a răsturnat carul mic

Ar putea fi și ăsta un record, pe lângă cel al golului înscris meci de meci, în 16 etape. Cu Steaua, Craiova a dat mai multe mingi cu piciorul pe spațiul porții proprii decât pe cel al porții adverse.

819
Poză împrumutată de pe gsp.ro. Steaua a deschis scorul și spectatorii de la Severin nu par să aibă nimic împotrivă
  • În anul 2017, Craiova a jucat cu Steaua de 5 (cinci!) ori în campionat. 1 egal și 4 înfrângeri, în ordine cronologică: 1-2 (a) în returul sezonului regulat precedent; 0-1 (a) și 0-3 (d) în play off; 1-1 (d) și acest 2-5 (a) în sezonul regulat curent. Sistemul ăsta cu play off poartă o parte din vină.
  • Pe Dinamo, Craiova a întâlnit-o în 2017 doar de 4 ori în campionat, dar a avut cu ea și meci în Cupa României, în sferturi, acasă. La Severin, într-un an calendaristic, CS Universitatea a jucat 6 meciuri oficiale cu Steaua și Dinamo, reușind o singură victorie, și aia după prelungiri și 11 metri , cu Dinamo, evident, în Cupă. Dacă-n tribunele de la Turnu Severin n-ar fi stat oameni, ci cămile, ele și-ar fi făcut provizii de derbiuri pentru următorul cincinal, în care fotbalul de primă ligă se va rări în urbe.
  • Stelistul Gnohere e autorul celui mai rapid gol marcat de o rezervă în această ediție de Europe League, în deplasarea cu Beer Sheva: în minutul 69 a intrat, în 70 a înscris. La Severin, nici ca titular nu i-a luat mult să marcheze: 43 de secunde. După meci, Băluță nu putea să-și explice de ce au luat gol atât de repede. Noi putem. Principalul vinovat e chiar Băluță. Căpitan de echipă, el a ghicit când arbitrul a dat cu banul și a ales terenul. Ia să fi ales mingea, că nu dădea Steaua gol nici în 100 de secunde!
  • Primul corner al Craiovei a fost în minutul 30, primul șut (Mitriță, lovitură liberă de la 30 de metri, bătută la cam tot atâția metri peste poartă) – în minutul 38. Și asta ținând cont că echipa gazdă, condusă de când era condusă, cam avea de recuperat, iar din apărarea echipei oaspete au lipsit doi titulari obișnuiți, Benzar și Planici.
  • Trăim o dilemă, nu știm să consemnăm primul șut pe poartă al Craiovei. Logic ar fi ca nu mai târziu de minutul 66, când a dat primul gol. Doar că golul ăla a însemnat o minge șutată de Burlacu în burta sărmanului Larie, minge care, în lipsa lui Larie, s-ar fi dus multicel pe lângă. La al doilea gol craiovean, din minutul 77, nu sunt dubii: gol curat, Kelici, cu capul. CS Universitatea a mai tras două mingi pe poartă. Ne repetăm: cu capul (ambele prin Băluță). În tot meciul, Craiova n-a avut nicio minge pe poartă cu piciorul. Vorbeam de poarta adversă, că pe poarta proprie a dat una, concretizată prin autogolul lui Kelici.
  • La rezultatele din campionat cu Steaua, scorul Mititelu – Rotaru e perfect egal. Universitatea fiecăruia dintre cei doi finanțatori a jucat de 10 ori cu acest monstru: câte 2 egaluri și 8 înfrângeri. Până revine Mititelu-n prima ligă, o avea Rotaru timp de-o victorie.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.