Ziarul lu' perfectu' simplu

Candidatul Săuleanu a fost cu ziariștii la pește

309

Avocatul Lucian Săuleanu, candidat independent la Primăria Craiovei, a organizat ceva la care candidații dependenți de partide nu s-au mai gândit de pe vremea lui Solomon: o întâlnire relaxată cu ziariștii. La Genovesse pe terasă, loc unde ești bine primit indiferent că ții cu Genoa sau cu Sampdoria.

Organizatorul întrunirii (al doilea din stânga imaginii) le-a pus oaspeților (pozițiile trei, patru, cinci și șase, de la stânga) contactați de persoana sa de comunicare (prima din stânga) pe masă mult pește. S-a gândit ca, dacă tot îl mediatizează ziariștii, să-i facă mai deștepți. Despre alegeri, candidatul și invitații au discutat puțin. Lucian Săuleanu e conștient că nu va ieși primar. Nu ne-am fi așteptat să recunoască, cu deprinderea avocățească de a scoate un infractor înrăit om corect și blajin. Înseamnă că Lucian Săuleanu e un supraavocat, de-asta l-au și pus decan al Baroului Dolj.

Numele său de pe buletinul de identitate și de vot e Lucian-Bernd Săuleanu. N-ai cum să pronunți numele de Bernd făcându-te exact înțeles. Patru consoane din cinci posibile, dacă admitem ca posibil un cuvânt format exclusiv din cinci consoane. În ciuda celui de-al doilea prenume, cel care răspunde la el nu-și revendică origine germană. E la modă pentru România: președintele țării german, selecționerul naționalei german… Vorbeam de naționala de fotbal, că selecționeri din alte sporturi nu cunoaștem.

În 1986, când Steaua a jucat finala de la Sevilla, Lucian-Bernd Săuleanu avea 12 ani și putem să pariem la Stanleybet c-a plâns de ciudă mai dihai ca Borcea: în echipa Barcelonei juca unul care se numea, până la un punct, ca el: Bernd S., mare fotbalist vestgerman. Mare și rebel: certat cu selecționerul de la ei, Bernd Schuster a refuzat prezența la națională. Peste câteva luni, Republica Federală Germană avea să joace finala Mondialului, cu Argentina. Bernd S. al nostru n-o să ajungă în nicio finală, că din 2012 alegerile de primar se țin într-un singur tur.

Dar unde va ajunge Lucian-Bernd Săuleanu, cu sloganul „Partidul meu este Craiova“? „Lucrurile de calitate se fac în timp“, a zis el. Poate că-n 2020, cu experiența unei candidaturi, va izbândi. Mai ales dacă va avea susținerea unui partid mare și înregistrat la tribunal.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.