Ziarul lu' perfectu' simplu

Ceaușescu a rămas la putere. I-am detectat pe cei mai cunoscuți oameni ai muncii din Craiova!

1,202

De ziua lui Nicolae Ceaușescu, 26 ianuarie, ne-a venit ideea materialului de față și am zis să-l și dăm gata atunci. Dacă pe sus-numit nu l-ar fi împușcat Iliescu și nici în alt mod nu și-ar fi pierdut viața și puterea, ce-ar fi făcut azi unii oameni cunoscuți din Craiova?

Am finalizat proiectul în 28 ianuarie. Bine că nu mai e Ceaușescu, fiindcă noi unii nu i-am fi făcut față regimului, nefiind în stare să ne îndeplinim norma zilnică, iar la planul cincinal ne e și groază să ne gândim.

Noi ca noi, să vedem însă de ce-ar fi fost capabili alții. Persoane mai mult sau mai puțin importante care au sau ar fi avut legătură cu viața Craiovei.

Suntem în 2021 (fapt perfect adevărat), președintele Republicii Socialiste România e Nicolae Ceaușescu.

Ion Iliescu: prim-secretar al Comitetului Județean de Partid Dolj din 2018, când l-a înlocuit în funcție pe Gelu Vișan.

Lia Olguța Vasilescu: redactor principal la cotidianul Înainte și corespondentă zonală la revista Săptămâna.

Cosmin Vasile: responsabil cu sistematizarea comunelor suburbane Craiovei: Dioști, Amărăștii de Sus, Amărăștii de Jos, Goicea, Maglavit, Plenița.

Radu Berceanu: internat din 1997 la Clinia de Psihiatrie din Podari, după a treia tentativă eșuată de trecere clandestină a frontierei României, cu aparatul de zbor „Berceanu III“.

Ion Călin: deputat în Marea Adunare Națională.

Genică Boerică: decedat, executat pentru subminarea economiei naționale. Caz cercetat de colonelul de miliție Dinel Staicu și procurorul Flavius Adrian Cristea, sentință a completului de judecată condus de Cristian Vasilcoiu.

Genica Boerica
L-am găsit pe Genică Boerică în Libertatea. A nu se citi „L-am găsit pe Genică Boerică în libertate“!

Horațiu Buzatu: arhitect, proiectant al clădirii supermagazinului „Mercur 6“.

Adrian Mititelu: șef de sală la restaurantul Minerva și adjunct al lui Barză, șeful galeriei Universității.

Dan Adrian Cherciu: director-adjunct la Întreprinderea de Calculatoare Electronice „Felix“ Craiova.

Constantin Popeci: administrator al cabanei Ciupeca de la Rânca.

Anca Dumitra: absolventă a Liceului de Filologie-Istorie din Craiova și apoi a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică București, secția actorie, consacrată în rolul comunistei ilegaliste Gianina din serialul de televiziune „Ani fierbinți“.

Anca Dumitra
Imagine cenzurată din episodul 227 al serialului „Ani fierbinți“

Oana Bică: instructoare la cercul de dansuri populare de la Casa Pionierului.

Gheorghe Popescu: antrenor principal la Universitatea Craiova, echipă participantă consecutiv la a 57-a ediție de campionat în Divizia A, având în palmares 3 titluri de campioană și 4 Cupe ale României.

Valentin Mihăilă: fotbalist detașat în cursul ediției curente a campionatului de la Universitatea Craiova la Steaua București, pentru satisfacerea stagiului militar. Admis în vară la Facultatea de Științe Economice din Craiova, forma de învățământ seral.

Diana Dondoe: manechin la casa de modă Venus, București.

Natașa Raab: actriță la Teatrul Național din Craiova, cunoscută la nivel național din reclama TV pentru brânza topită mixtă.

Patricia Ionescu: furnizoare autorizată de obiecte vestimentare cu amănuntul pentru magazinul „Fondul plastic“.

Patricia Ionescu
Sătui până-n gât de bluzele și helăncile de la „Romanița“ Caracal, craiovenii stau la coadă cu orele pentru un produs cu amprenta Patriciei. Degeaba: marfa se dă pe sub mână

Florentin Gust: coordonator al colectivului de redacție al revistei studenților craioveni, Mesaj comunist.

Lavinia Tatomir: directoarea Rețelei de irigații Dolj.

Selly: militar în termen, devenit în sesiunea de admitere 2020 student la IATC Bucrești, secția operatorie. Deținător a două diplome obținute în vara lui 2019 în tabăra de creație Minitehnicus de la Năvodari.

Ionuț Stroe: responsabil zonal, la nivel de mase, cu întrecerea sportivă sportivă Daciada.

Ionut Stroe
Desfășurată sub egida Daciadei, Cupa României la fotbal n-a mai luat din 1983 drumul Craiovei. Abilitățile sportive ale lui Ionuț Store n-au putut ajuta echipa locală

Ramona Bădescu: interpretă de muzică ușoară, multiplă laureată a concursului național Cântarea României, instructoare la Școala Populară de Artă din Craiova.

Nu o dată, Ramona Bădescu a răzbătut de pe marea scenă a țării pe micul ecran

Lucian Dindirică: preot titular al parohiei Sfântul Mina din Craiova.

Anca Dindirică: preoteasă.

Toți oamenii politici și candidații independenți la toate alegerile care nu se regăsesc mai sus: deputați în Consiliul Popular.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.