Ziarul lu' perfectu' simplu

Cel mai bun marcator din istoria Clubului Sportiv Universitatea nu e cine v-ați fi așteptat

302

La iminenta sa revenire după accidentarea din octombrie, Elvir Koljici va găsi un șoarece jucând pe masă: în lipsa lui, Alexandru Cicâldău a devenit omul cu cele mai multe goluri date pentru CS Universitatea, socotind din 2014 până-n ziua de azi. Acesta e clasamentul:

Cicâldău 26

Koljici și Mitriță 25

Rocha 24

Ivan 23

Băluță 21.

Mult mai recomandat să dețină întâietatea, și de poziția din teren, și de suma achitată de club să-l răscumpere, și de numărul prezențelor în prima ligă sub tricoul Craiovei, ar fi fost Ivan…

Cicâldău a venit la Craiova în vara lui 2018, când tocmai împlinise 21 de ani. Până atunci jucase în prima ligă la Viitorul și marcase 1 gol. În prima ediție la Craiova a înscris 4 goluri, cifră bună pentru un mijlocaș central tânăr (neatinsă în niciuin campionat de Mateiu, spre exemplu, un mijlocaș central deja cam bătrân). Ce să mai zicem de următoarea ediție: 14 goluri! E cel mai mare număr de goluri marcat vreodată de vreun fotbalist de la CS Universitatea într-un campionat, doar Koljic și Mitriță mai reușind câte 13. Acum, după 24 de etape, Cicâldău are 8 goluri, ultimul dat cu ultima ocazie, în poarta lui Hermannstadt. 26 de goluri pentru Craiova, în Liga 1, în 90 de meciuri.

Foto: de pe GSP

Cum s-au rotit marcatorii

După prima ediție de campionat în Liga 1, 2014-15, cei mai buni marcatori ai echipei au fost Bawab, cu 9 goluri, și Rocha, cu 8. La finele celei de-a doua ediții, Rocha s-a detașat ca dătător de goluri: 17, în total. În cea de-a treia a mai marcat de 5 ori. Cu 22 de boabe, Rocha a stat liniștit în postura de golgheter al echipei all time, inclusiv după ce părăsise echipa, până ce-a apărut și s-a desfășurat Mitriță.

În ediția 2017-18 și-n jumătate din ediția următoare, Mitriță a dat 25 de goluri (în 49 de meciuri). Marcator suprem! Craiova l-a vândut la New York și poate că unii-și mai aduc aminte că imediat după aia l-a readus, de pe unde l-o fi găsit, pe Rocha. Nuno Rocha a mai marcat 2 goluri cât l-a mai răbdat publicul în ab-albastru, insuficient pentru a-l detrona pe Mitriță.

Pe când turul campionatului 2018-19 era pe la jumătate, la Craiova a aterizat Koljici și s-a și pus pe ciuruit plase de porți. În pofida a două accidentări serioase, l-a egalat pe Mitriță. În meciul imediat următor egalării, cu CSMS Iași, în ediția curentă, Elvir Koljici s-a accidentat și mai serios, rămânând cu alea 25 de goluri, doar că el le-a reușit în mai puține meciuri decât Mitriță, 39, excelentă eficacitate.

Andrei Ivan are 103 meciuri în Liga 1 pentru CS Universitatea.

 

 

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.