Ziarul lu' perfectu' simplu

Cineva de la CS Universitatea i-a furat lui Mititelu amenințarea favorită

664

Clubul Sportiv Universitatea deține un sait oficial. capitolul „Istoric“ e scris de un istoric incompetent. Noi am arătat mai demult cum, potrivit saitului, echipa a câștigat Cupa României fără să existe. Mai avem multe extrase de genul ăsta, le luăm repejor pe rând.

Dacă e să vorbim strict pe românește, nu chiar în 1982, ci în 1981 toamna a avut loc prima calificare a unei echipe românești (Universitatea Craiova, în caz că din postare nu v-ați dat seama) în sferturile CCE, în 1982 primăvara disputându-se sferturile. Dar nu ăsta-i baiul principal.

În paralel cu ieșirile ei europene, Știința se vedea silită să respire același aer și cu muritorii de rând, în Divizia A, „făcând instrucție cu Steaua, Dinamo și Rapid“. Mai țineți minte cine spunea în neștire că echipa Craiovei va face instrucție cu Bucureștiul? Echipa Craiovei și totodată a lui însuși: Adrian Mititelu. Înțelegem să-i iei omului palmaresul clubului, că nu era clubul clădit de el, însă expresia asta cu instrucția chiar el o inventase! Și tot nu-i ăsta ultimul bai.

Ăia care conduc instrucția parcă poartă totuși altă șapcă…

Craiova Maxima s-a conturat definitiv, ca lot, în 1977 și și-a încheiat traiectoria descrisă în denumire în 1983. Îngrozită de ideea că Universitatea ar putea-o scoate la instrucție, între 1977 și 1983 Rapid București a stat numai și numai în Divizia B.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.