Ziarul lu' perfectu' simplu

CJ Dolj sau CJ Decoltat?

744

Când votează lista de consilieri județeni, majoritatea electoratului habar n-are cine-s ei. Și bine ar face partidul la putere să și-i popularizeze, când are pe cine. La Dolj, în ce privește consilierele, are. O poză a Sabinei Calotă în ținută obișnuită ei aduce de zeci de ori mai multe like-uri decât orice inițiativă administrativă. Dar parcă numai a Sabinei Calotă?

De bunăvoie și silite doar de concurența colegială, consilierele județene și-au pus pe Facebook poze ca pentru revistele glamour. Cine să fi știut că-n CJ Dolj există atâtea femei tinere și ravisante? Poate doar Ion Prioteasa. În curând, nu vor mai exista toate, pentru că două sau trei dintre ele vor arăta ce au de arătat din postura de parlamentare.

Oana Bică a fost până nu demult managerul Ansamblului „Maria Tănase“ și umblă prin tribunale să-și recupereze funcția pe care susține c-a pierdut-o abuziv. Ea e:

bica-1

Tema grupajului nostru e decolteul, dar credem că nu ne abatem flagrant de la ea arătându-vă și o altă Oană Bică:

bica

Sabina Calotă a studiat „management în agroturism și calitatea produselor agroalimentare“. Aici face doar turism, fără agro. E-n dreapta:

calota

Nu doar costumul de baie se poartă decoltat:

calota-4

calota-2

calota-3

Ea a fost Sabina Calotă, de formație manager în agroturism. După ce o să termine cu politica, o să se poată retrage într-o zonă bucolică, să deschidă o pensiune cu flori în balcoane.

Alina Tănăsescu, vicepreședinta Consiliului Județean Dolj, se va muta în decembrie într-un alt județ: de pe locul 3 din 10 pe lista PSD, ea candidează la Camera Deputaților și va ajunge-n București. Și practic e pe locul 2, nu 3, pentru că Olguța Vasilescu, pusă în capul listei, nu se va duce deputată, că știe cum e; rolul ei e să târască-n Cameră cât mai mulți pesediști doljeni, poate chiar șase. Alinei Tănăsescu îi e imposibil să piardă în alegeri, mai degrabă să-și facă Real Madrid griji că nu se califică la vară într-o cupă europeană.

Alina Tănăsescu e un caz rar: n-are facebook. Am găsit-o doar în postările colegilor, cum ar fi această poză de grup:

grup

Alina Tănăsescu e-n rochie verde și taior alb. Ea de obicei se înveșmântează sobru, darămite acum, când membrii CJ fuseseră anunțați din ajun de solemna ședință foto. E lucru sigur, pentru că altminteri n-ar fi îmbrăcat Sabina Calotă (prima din dreapta, jos) singura ei bluză fără decolteu din șifonier.

Alexandra Presură e președinta Tineretului Social Democrat Dolj. (Din adâncul inimii, Alexandra – tinerii!) Pe lista de candidați la Dolj a PSD pentru Camera Deputaților, Alexandra Presură ocupă locul 4, de fapt locul 3, că Olguța v-am spus că nu se pune. Nu există urmă de îndoială că va deveni parlamentară, singura dilemă legată de rangul care-o așteaptă este ce tabloid o va numi mai întâi „sexy-deputata“: Click! sau Libertatea? Și iată cam ce motive ar avea s-o facă:

presura-5

Mai aruncăm un ochi prin ceea ce Facebook numește „fotografiile Presurei Alexandra“:

presura-4

presura-2

Mai jos, companioana Presurei e Andreea Dogaru, creatoare de modă craioveană. De-asta or avea și rochii la fel. Cum spuneam, Alexandra Presură ține AMR-ul până să fie deputată. Nu-i nevoie să miște un deget în acest sens în campania electorală. De altfel, ar fi neinteresant să aibă întâlniri cu masele, să iasă pe teren în noiembrie și decembrie, când frigul te obligă să te-mbraci gros.

presura-6

Lavinia Craioveanu e inspector școlar general la ISJ Dolj, cu alte cuvinte, șefa învățământului doljean. Inspectoarea cu nume de fotbalist are șanse să devină senatoare. Are șanse mici: locul 3 din 4 pe lista candidaților. Dacă PSD ar obține la Dolj 75 %, ar însemna fix 3 candidați admiși. Cu 65 %, ar avea 2,6 admiși, dar cum nu ne pot reprezenta în Parlament doar șase zecimi din Lavinia Craioveanu, locul se adjudecă la redistribuire. Dar v-om fi împuiat capul cu asemenea calcule. Poftiți:

craioveanu

Iar mai la vale am dat peste Lavinia Craioveanu probând ceea ce societatea civilă le cere politicienilor: transparență. Apare lângă Alexandra Presură, care a și distribuit poza asta. Oare ar greși cu ceva PSD Dolj dacă ar lichida Biroul de Presă și ar pune-n loc Biroul de Presură?

craioveanu-1

Cristina Maria Ciocoiu a învățat management la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, e consilieră județeană profesionistă. Aici nu-i decoltată, dimpotrivă, dar compensează cu o rochie mai scurtă decât decolteurile unor colege:

cristina-maria-ciocoiu

Aici ar fi fost decoltată dacă din nebăgare de seamă ar fi îmbrăcat rochia cu spatele-n față:

cristina-ciocoiu

Și totuși, ceva-ceva am găsit și cu Cristina Ciocoiu-n materie de bust. Pe la o colegă a sa, nici nu mai știm la care, la cât am avut de scotocit prin cronologii și albume. Ca o doamnă elegantă ce se află, privirea ei absentă n-o arată defel încântată de ipostază: alături de un tânăr domn în pantaloni scurți și fără șosete. Dar domnul, Marin Turcitu se numește, deține un job la PSD, iar acțiunea se desfășoară pe linie de partid. Ai intrat în horă – joci, ce naiba să faci?

cristina-ciocoiu-3

Carmen Velișcu Juja apare mereu ba în blugi și pulover, ba închiotorată și la nasturele de sub gât, de zici c-a intrat în CJ de pe lista PCR. Dar cu atâtea colege pe care le-am văzut până acum și probabil le-a văzut și ea, o dată în viață s-a molipsit:

veliscu-juja-carmen

Mihaela Popescu a făcut liceul la Severin și facultatea de ingineri la Craiova. Se pare c-a încercat cândva să devină misă, ca Roberta Anastase. Așa reiese din poza publicată de 25h.ro, care pesemne că i-a prevăzut concurentei o carieră în politică și administrație, altfel n-ar fi stat după ea la pândă 25 de ore pe zi.

popescu

Și tot Mihaela Popescu, prima din dreapta:

popescu-1

Pe facebookul ei, utilizatoarea Mysha Dinu susține că-i „consilier la Consiliul Județean Dolj“. O fi, dar nu consilier județean ales de popor. Primește like-uri de la oameni cu funcții în CJ, deci nu minte. I-o consilia pe unii într-o privință. Poate în cea a vestimentației:

dinu-mysha

Ca să nu fim părtinitori, o dăm și pe reprezentanta Partidului Național Liberal în CJ, Veta Păsculescu. Posibilă deputată din decembrie, tot de la PNL. Nu mai e jună și are o ținută corespunzătoare. E a doua de la stânga la dreapta, mai jos. O brumă de decolteu, cum impune eticheta la rochiile de ocazie:

veta-pasculescu

Dac-am numărat noi bine, opt consiliere județene și una nejudețeană din Partidul Social Democrat. Sau  Partidul Social Decoltat?

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.