Ziarul lu' perfectu' simplu

Craiova încă mai poate să ia campionatul. Dar și să termine pe locul 4…

6,688

Craiova mai are de sperat în minuni cel puțin până la ora meciului cu FCSB (21.00). După aceea, în caz de victorie, poate să mai tragă nădejde încă o zi, fiindcă mâine CFR Cluj joacă la Giurgiu. Iar dacă Astra, cum reclama Dan Petrescu, se va mobiliza din cale-afară pentru acest meci și-l va câștiga, se va-ngroșa gluma!

Ardelenii, oameni chibzuiți de felul lor, or fi luat în calcul și pericolul oltenesc?

Echipele care trag la titlu sau la un loc pe podium stau astfel în clasament:

  1. CFR Cluj   7 j    44 p
  2. FCSB         7 j    38,5 p
  3. Craiova      7 j    35,5 p
  4. Viitorul      8 j    33 p

Le-am pus punctajul nerotunjit pentru că-n caz de egalitate finală rotunjirea se anulează și astfel putem calcula mai ușor.

Combatantele mai au de jucat:

CFR: cu Astra (d), Craiova (a) și FCSB (d)

FCSB: cu Craiova (d), Sepsi (d) și CFR (a)

Craiova: cu FCSB (a), CFR (d) și Viitorul (a)

Viitorul: cu Astra (a) și Craiova (d)

 

Cum ar putea Craiova să ia campionatul

Obligatoriu să obțină 3 victorii, iar CFR 3 înfrângeri.

Dar există și varianta halucinantă să se întâmple cele de mai sus, și totuși să nu iasă Craiova campioană, ci FCSB! În caz că FCSB câștigă acasă cu Sepsi (victoria cu CFR Cluj am inclus-o între condiții), termină la egalitate de puncte cu Craiova și atunci operează rezultatele între ele din play off. FCSB – Craiova s-a terminat 3-2. Așadar, ca să-și asigure titlul în eventualitatea aceasta, Craiova trebuie să învingă FCSB cu 1-0, 2-1 sau la diferență mai mare de 1 gol.

 

Cum ar putea Craiova să termine pe locul 2

S-o bată pe FCSB cu 1-0, 2-1 sau la diferență mai mare de 1 gol, iar în ultimele 2 etape să obțină puncte cel puțin câte obține FCSB. Dac-o învinge cu 3-2, iar în ultimele două etape ambele obțin aceleași puncte, îi trebuie la final golaveraj mai bun decât FCSB.

S-o bată pe FCSB cu 4-3, 5-4 etc, iar în ultimele două etape să obțină un punctaj mai bun decât FCSB.

Să facă egal cu FCSB, iar în ultimele două etape să obțină cu 4 puncte mai mult decât FCSB.

În cazul unei înfrângeri cu FCSB, Craiova pierde aritmetic șansa lucului 2.

 

Cum ar putea Craiova să termine pe locul 3

Până să vină la Craiova, în ultima etapă, Viitorul mai are un meci aparent facil, acasă cu Astra. Presupunând că-l va câștiga, Craiova e nevoită să obțină 4 puncte în următoarele două meciuri, ca să-și permită să și piardă cu Viitorul.

În caz că obține mai puțin de 4 puncte în următoarele 2 meciuri:

  • Dacă totalizează 1 punct cu FCSB și CFR, îi e suficient 1 punct cu Viitorul.
  • Dacă pierde și cu CFR, și cu FCSB, îi trebuie victorie în fața Viitorului.

 S-ar putea însă ca Viitorul să piardă sau să facă egal cu Astra; în eventualitatea înfrângerii, Craiovei îi e suficient 1 punct în următoarele 3 meciuri, indiferent care.

 

Cum ar putea Craiova să rateze podiumul

Dacă înaintea ultimei etape Craiova are avans în fața Viitorului de cel mult 2,5 puncte (avansul actual), o înfrângere cu Viitorul o azvârle de pe podium.

Dacă înaintea ultimei etape are Viitorul avans de 0,5 puncte (maximum posibil), ceea ce ar însemna egalitate de puncte, 36, în clasamentul oficial (adică să piardă Craiova următoarele două meciuri și Viitorul să învingă Astra), Viitorul termină pe locul 3 și cu meci egal pe „Ion Oblemenco“.

 

Concluzie: 1 punct în meciurile cu FCSB și CFR este esențial pentru Craiova, dându-i varianta unui meci egal cu Viitorul ca să încheie pe podium și să-și asigure prezența-n Europa League.

În caz că ratează acest obiectiv anunțat, echipa Craiovei va trebui să-i facă Viitorului galerie în finala Cupei.

Comments

comments

1 Comment
  1. […] Dacă înaintea ultimei etape are Viitorul avans de 0,5 puncte (maximum posibil), ceea ce ar însemna egalitate de puncte, 36, în clasamentul oficial (adică să piardă Craiova următoarele două meciuri și Viitorul să învingă Astra), Viitorul termină pe locul 3 și cu meci egal pe „Ion Oblemenco“. (ARTICOLUL INTEGRAL si CONCLUZIILE LE GASITI AICI) […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.