Ziarul lu' perfectu' simplu

CS Universitatea a cerut sprijinul Curții Constituționale

169

În urma unor declarații războinice date înaintea meciului CS Botoșani – CS Universitatea Craiova de către antrenorul gazdelor, Leo Grozavu, clubul craiovean a luat atitudine pe saitul său, sesizând Liga Profesionistă de Fotbal și Curtea Costituțională a României (pentru că astfel se explicitează acronimul CCR):

ccr

De obicei, în asemenea situații, cluburile fac apel la Comisia Centrală a Arbitrilor. CS Universitatea a refuzat această cale bătătorită, iar demersul său a dat roade. Luând act de reclamația clubului din Craiova, Curtea Constituțională i-a transmis următorul comunicat:

O echipă de fotbal deține dreptul inalienabil, consfințit de Constituția României încă din 1866, când a fost adoptată în premieră, după modelul Constituției Belgiei, să fie ferită de incidente din partea taberei adverse. Competitoarele au drepturi și îndatoriri egale în întrecerea pentru calificarea în play off, mai ales că sistemul actual al Ligii 1, cu înjumătățirea punctajului după sezonul regulat, urmează de asemenea exemplul Belgiei. P.S. Nu se spune «meciul să se aibă loc», ci «meciul să aibă loc».

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.