Ziarul lu' perfectu' simplu

Dacă se vrea campioană și moral, Craiova să pună mâna să ia avans!

285

Liga 1 a României a adoptat sistemul cu play off și play out în ediția 2015-2016, copiindu-l de la Belgia, ca pe Constituția din 1866, din care nu reiese că-i neconstituțional să-i tai fiecărei echipe jumătate din puncte la finele sezonului regulat. E constituțională procedura, dar morală o fi?

În 26 de etape jucate-n sistem clasic, echipa Căile Ferate Române Cluj a agonisit 52 de puncte, iar Clubul Sportiv Universitatea, 46.

În play off, CFR a intrat cu 26, Craiova cu 23. Acum, Craiova are 1 punct în plus față de CFR. Fără înjumătățire, ar fi avut CFR 2 puncte mai mult decât Craiova.

De data asta, Craiova chiar deține șanse să câștige campionatul. Mai mici decât spune lumea, deoarece statistica îi este groaznic de potrivnică: în 19 meciuri cu FCSB are o singură victorie și două egaluri, iar la Botoșani a luat 1 punct în 7 meciuri. Dar dacă doar asta ar conta, nu s-ar mai disputa meciurile, ci li s-ar stabili rezultatele potrivit statisticii. Și totuși, fără să se joace meciuri, cum să faci statistică?

În caz c-ar ieși Craiova campioană deținând mai puțin de 3 puncte-n plus față de CFR, ar fi pentru prima oară-n istorie când campioana ar avea punctaj pe drepte mai mic decât vicecampioana, iar Clubul Sportiv Universitatea ar intra-n sus-numita istorie drept Campioana unei mari înjumătățiri.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.