Ziarul lu' perfectu' simplu

De 1 Decembrie, politicienii craioveni ignoră (iarăși!) memoria Regilor României

După ce și-au desfătat privirile admirând defilarea mașinuțelor electrice cumpărate din bugetul orașului pentru joaca „de-a hoții și vardiștii” a polițiștilor locali, politicienii urbei noastre s-au îngrămădit să depună coroane de flori la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Deși în Craiova există cel puțin două locații mult mai potrivite – statuia Majestății Sale Regelui Carol I din fața Colegiului Național care îi poartă numele și bustul Majestății Sale Regelui Mihai I al României, ridicat, la inițiativa monarhiștilor craioveni în vecinătatea Teatrului Național – autoritățile locale insistă de câțiva ani, ca la fiecare 1 Decembrie să organizeze depunerea coroanelor de flori la statuia lui Cuza.

Să fie în așa hal bântuiți onor consilierii locali și județeni, onorabilii conducători ai Primăriei Craiova și Consiliului Județean Dolj, Prefectul, reprezentanții Armatei și ai Mitropoliei Olteniei de duhul ignoranței, încât să nu cunoască un adevăr istoric de necontestat, anume acela că România Mare, modernă și democratică este opera Casei Regale a României, începând cu Regele Carol I, continuând cu Regele Ferdinand Întregitorul și încheind cu Regele Mihai I al României, care a avut tragicul destin să fie alungat de pe Tronul Țării, iar după 1989, să fie umilit de gașca de securiști din jurul tovarășului Ion Iliescu?

Printre domnii conducători politici ai Craiovei se numără și absolvenți de istorie, ba chiar și deținători de doctorate în domeniu. Să fie refuzul politicienilor craioveni de a onora Regii României, de Ziua Națională a Marii Uniri, expresia imposturii și prostiei sau mai grav, a unei fronde la adresa Casei Regale a României și a memoriei Regilor României?

Ce spun despre această aberație, cei câțiva craioveni onorați de Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu înalte decorații: politicianul PNL Mihai Firică, liberalul și omul de afaceri Horațiu Buzatu, oamenii de afaceri Dragoș Cotarcea și Mihai Anghel, preotul și fostul jurnalist Marcel Răduț-Seliște?

Așteptăm cu interes reacția lor.

Până atunci, spunem din toată inima: LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! LA MULȚI ANI, ROMÂNI!

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.