Ziarul lu' perfectu' simplu

Dumnezeu s-a pogorât la Alin Oprea în Grădina Etnobotanică

2,853

E unul Alin Oprea care de-o vreme se ține de primărița Olguța ca boala de omul sănătos, care cu ocazia asta încetează să mai fie sănătos. Cu pasul sau cu gândul. Să-i dăm lui cuvântul, pe urmă o să vedem ce-i cu el:

dumnezeu-1

Opreo, dar de ce-ai făcut doar corectura răspunsului, și nu și pe-a întrebării? Ce-i aia „a ales să reface“? Să știi că doamna Olguța s-a exprimat odată cum că nu-i plac agramații, ce-o fi zis când a văzut virgula între dumneaei (dumneaei fiind subiect) și predicat?

Mare e grădina Domnului, iară noi revenim la ea. Iată ce-a mai scos  Alin din reportofonu-i plin:

dumnezeu-2

Oare Grădina Botanică o fi existat și sub Mihai Bravul? Iar pasajul de mai sus e cumva-n versuri albe? De-o fi proză, de-o fi poezie, doară Dumnezeu să-l știe. Chiar l-am întrebat, dar nouă nu s-a sinchisit să ne răspundă.

Și să știți că redăm doar fragmente din postarea despre interviul cu ăl de sus. Ăsta-i finalul:

dumnezeu-4

„Iar eu, îți mulțumesc“. Altă virgulă-ntre subiectul Olguța și predicat. De data asta-i și mai rău, că Oprea-i atribuie formularea chiar primăriței licențiate-n litere…

Alin Oprea ăsta a fost angajat al Primăriei Craiova pe vremea lui Solomon. Răspundea de imaginea Primăriei sau a primarului. Și credem că nu greșim prea tare dacă zicem c-ar voi să mai fie și pe vremea Olguței. Doar că, până să șadă la taclale cu Dumnezeu, l-a pus dracu să posteze chestii ca asta:

gogoserie

Totuși, gogoșelele alea nu le-a servit Olga în întreaga perioadă 2012 – 2016. La 12 octombrie 2016, nu mai oferea așa ceva, ci perspective certe:

realizari-olguta

Dar ce i-o fi cășunat înverșunatului postac pe Lia Olguța, când i-a cășunat? Păi de, în campania electorală pentru localele din vară, Alin Oprea a încercat să se oploșească pe lângă Horațiu Buzatu:

sondaj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

N-a fost rost de căpătuială de la candidatul Buzatu, cam parcimonios de felul său, îdarămite când e vorba să cheltuiască de-a-mboulea, că nu-i scotea Oprea zeci de mii de voturi din pălărie. Creatorul de imagine însă n-a dezarmat, mai ales că pesediștii craiovenii îi tăiaseră alternativele de muncă:

deranj-la-psd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ba nu, la PSD nu-i deranj, e disciplină:

organizatia-psd

 

 

 

 

 

 

 

Dacă nu v-ați săturat de rotațiile cu 180 de grade:

csu-psd

 

 

 

 

 

 

De la 12 februarie la 12 octombrie au trecut fix 8 luni de zile. Un car de vreme, suficient ca manelele și tiribombele care l-au înlocuit pe Marin Sorescu să devină tradiții din moși-strămoși:

cetatea-culturii

Iar vara s-a dus, și echipa CSU a scăpat din ghearele lui Mititelu și de agonie:

csu-cea-mai-buna

Evident, Alin Oprea a șters și a frecat cu peria-n urmă toate postările-n care lua la refec PSD-ul și primărița. Dar oameni răi, cum erau pesediștii ăia care dăduseră consemn privind angajarea lui, le-au depozitat din vreme. Au intuit ei ce-au intuit…

Spuneam c-au trecut cam 8 luni de zile de când Oprea o făcea praf pe Olguța și până s-a dat de partea ei. Ba nu chiar. În februarie o desființa, în aprilie lua poziția de drepți în dreapta ei. Cel puțin așa datează el poza de mai jos. De profil!

aprilie-cu-olguta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Credeam că omul ăsta nu-i lipsit doar de simțul ridicolului, ci și de multe alte simțuri și cunoștințe. Unii aruncă gunoaie pe stradă fără să fi remarcat vreodată că pentru asta există coșuri, alții se îmbracă în galben și violet fără să abă vreo reținere în fața oglinzii, alții mănâncă ciuperci otrăvitoare crezând că-s comestibile. Culmea, Alin Oprea știe ce-s alea osanalele:

osanale

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.