Ziarul lu' perfectu' simplu

Extrema pe care istoricii clubului au transferat-o înaintea conducerii

943

E lungă țara. Ba e lată! Dară ca Teo vreo săgeată nici astăzi, zău, pe lume nu-i. Extremă-ntr-un atac să-l pui! Ceea ce s-a și întâmplat.

A ieșit un scăndăluț la ultimul nostru raid prin datele aiuristice din capitolul „Istoric“ al saitului ținut de Clubului Sportiv Universitatea Craiova. Aurel Țicleanu, neinclus (alături de Adrian Bumbescu) de către istorici în lotul care a luat campionatul în ediția 1979-80, a protestat virulent sub stindardul Republicii Oltenia, încât președintele Sorin Cârțu a dispus măsuri de remediere din partea saitului oficial.

Postarea noastră de față nu va avea același impact. Protagonistul ei, Teodor Țarălungă, n-o să ceară socoteală clubului că l-a omis drept părtaș, ca fotbalist al Științei, la o realizare, deoarece nu s-a întâmplat așa ceva. Dimpotrivă.

Mergem acum la un alt capitol de pe saitul clubului, „Stadion“:

În 1967, Constantin Deliu împlinea 29 de ani, iar Constantin Sfârlogea 26… Multicel pentru niște tinere speranțe, chiar și-n timpuri străvechi. Vă spunem noi ceea ce istoricii de meserie nu știu: meciul a fost unul amical între reprezentativele B ale României și Poloniei. O modă a vremii.

În imaginea de mai sus, din 1974, Țarălungă este alb-albastru, doar că-n 1967, când a evoluat pe Centralul în curs de inaugurare în reprezentativa B a României, nu era: juca la Progresul București. Abia după doi ani și ceva s-a transferat la Craiova.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.