Ziarul lu' perfectu' simplu

Fată de prefect și laureată a Festivalului „Eminescu“. Îl comemorează pe poet la aniversarea lui

207

La Turnu Severin a avut loc a 25-a ediție a Festivalului de Literatură – și încă festival internațional! – „Mihai Eminescu“. Media a anunțat că premiul cel mare l-a înhățat Klaus Iohannis, pentru volumul său autobiografic recent publicat Pas cu pas. Eminescu are un distih în cel mai cunoscut poem al său: Și pas cu pas pe urma ei/ Alunecă-n odaie… Alt motiv din care prozatorul Iohannis să fi primit distincția nu găsim.

N-a scăpat nepremiată nici Irina Drăghiea, fiica prefectului de Mehedinți cu același nume, dar cu alt prenume, Nicolae. Cu trei ani în urmă, Irina, profă de română la țară, a participat la emisiunea-concurs de televiziune Burlacul. Desigur, din profund respect pentru Mihai Eminescu, niciodată căsătorit. La scurt timp după, au numit-o directoare a Colegiului Pedagogic din Severin, funcție în care a rezistat doar o zi, demisinând după protestul ferm al profesorilor. Ea e Irina, poză pe care și-a postat-o la scurt timp după Burlacul:

Irina draghiea 3

Și totuși, n-au învățat-o să pozeze profesionist. E o regulă elementară în modeling: dacă ții un picior ridicat, oferi privirii exteriorul său, nu interiorul:

Irina draghiea 2

Dar cum Irina n-a fost premitată la un concurs de fotomodele, ci la un festival literar, să ne abatem atenția într-acolo. Laureata însăși, pe facebookul său, spune ce și cum:

comemorare

A pândit miezul nopții de 14 spre 15 ianuarie ca să-l comemoreze cât mai iute pe poetul născut la 15 ianuarie. Mda, când evoci un om dispărut, la orice dată a anului o faci, se poate spune că-l comemorezi. Dacă la 29 februarie reciți în cadru solemn sau festiv Venere și madonă, îi comemorezi autorul. Dar măcar la 15 ianurie, data nașterii, să-l aniversăm pe Eminescu, și-n rest avem tot timpul de comemorare. Că n-ar fi murit de nu s-ar fi născut.

Comments

comments

1 Comment
  1. […] Fată de prefect și laureată a Festivalului „Eminescu“. Îl comemorează pe poet la aniversare… 01/15/2015 […]

Leave A Reply

Your email address will not be published.