Ziarul lu' perfectu' simplu

Felchix Grigore

195

În două rânduri în această iarnă, Clubul Sportiv Universitatea, reprezentat la masa tratativelor de managerul Felix Grigore, a încercat să i-l vândă Stelei pe Andrei Ivan, la pachet sau solo. Până la urmă, tratativele între negustor și mușteriu au reușit, numai că Ivan nu-i teren intravilan, să intre fără împotrivire pe mâinile cumpărătorului Gigi Becal. Și n-a intrat.

Felix nu se obosise să consulte marfa mai întâi: „Bă Ivane, tu vrei, tati, să mergi la Steaua? Că dacă nu vrei, risc să devin caraghios negociind blana ursului din pădure…“. Mai ales că junele fotbalist, după prima tentativă de vânzare, spusese el ceva despre cât îi arde să devină stelist, dar cum să-ți pese ție, club de fotbal, de năzuințele personale, meschine, pe care le exprimă obiectul unei tranzacții de peste două milioane de euro?

Ah, ce zăcământ aurifer ar fi pentru clubul său managerul Felix Grigore dacă și înfrângerile de pe teren le-ar preschimba în izbânzi! Cu eșecul privind transferul lui Ivan așa a procedat: a intrat pe post la Digi Sport și a mărturisit cât de tare se bucură el însuși și Universitatea că-l păstrează pe valorosul fotbalist Andrei Ivan, care va juca la Euro, că nici vorbă să-l trimită drept pedeapsă la echipa a doua. Păi da, ne gândim și noi că de la echipa a doua a Craiovei nu l-ar cumpăra  nici echipa a șaptea a Barcelonei. Musca la arat nu era așa lăudăroasă ca Felix, vulpea care n-a ajuns la struguri era mai diplomată.

Și dacă tot veni vorba. Imediat ce echipa Craiovei a intrat în A, intransigentul Felix i-a dat liber lui Cristi Ganea, că-i expirase contractul. Putea să i-l prelungească pe un salariu modest. Atunci, Maxima Sport, publicația clubului, a spus de cel puțin două ori că Ganea merită un tratament mai bun. Degeaba.

Felix
Așa se întâmplă când citești ziare doar pentru poză

Școlit în Spania, băiat docil și cu bun-simț, foarte tânărul Ganea jucase mult și promițător în B, fiind al doilea marcator, după Curelea. Exilat de Felix, și-a făcut bocceluța și s-a dus la Năvodari, în B, de unde, după turul campionatului, Brașovul l-a luat și l-a azvârlit în A. Acolo, pe Ganea l-a mirosit un manager parcă mai cu treabă prin fotbal decât Felix Grigore: Gheorghe Hagi. La Viitorul, în campionatul curent, Cristi Ganea, reprofilat mai mult pe hârtie decât în teren fundaș stânga din mijlocaș ofensiv, a fost încântător. În Liga I, între Viitorul și CS Universitatea se clasează o prăpastie.

Cristi Ganea ar fi, în principal, mijlocaș stânga. După ce Felix l-a izgonit, să vedem ce alți fotbaliști a avut CS Universitatea în banda aia: i-a păstrat pe Varga și Velcovici, care au jucat cât doi șchiopi la o nuntă, l-a adus pe Neacșa (care nici atât) și de la un magazin de metalo-casnice i-a achiziționat pe Târnăcop și Briceag. Niciunul dintre ei nu mai e la Craiova.

Ganea a jucat de patru ori împotriva Craiovei. Trei victorii în campionat (una cu Brașovul, două cu Viitorul), dintre care două pe Extensiv, și o calificare la 11 metri în Cupa Ligii, cu Viitorul. Din fericire pentru CS Universitatea, în play out n-o să mai aibă meciuri cu echipa lui Cristi Ganea.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.