Ziarul lu' perfectu' simplu

Femeile rome din Craiova învaţă să combată obiceiurile dăunătoare sănătăţii

382

IMG_0346Miercuri, 18 februarie, s-a desfăşurat cea de-a doua conferinţă în cadrul proiectului “Egalitate de şanse pe piaţa muncii din Dolj”, susţinut de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Craiova”, în parteneriat cu Asociaţia Global Help şi cu Asociaţia Dominou.

La conferinţă au participat 40 de persoane, printre care femei de etnie romă, cărora li s-au prezentat “aspecte privind importanţa sănătăţii şi prevenirii îmbolnăvirii prin combaterea obiceiurilor dăunătoare”.

IMG_0357

Proiectul cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 s-a derulat pe o perioadă de 6 luni, urmând să se incheie la sfârşitul acestei luni.

Comments

comments

1 Comment
  1. Ana Alexandra says

    Depinde din ce paturi sociale sunt acele femei rome, cele care au cea mai mare nevoie de ajutor nu cred ca au si ajuns acolo. Daca locuiesti in Fata Luncii nu cred ca te pasioneaza astfel de subiecte. Daca mergeti intr-un spital public si discutati cu un ginecolog, poate veti fi uimiti sa aflati ca majoritatea romilor nici nu stiu ce e un prezervativ.
    Dar punem de multe ori semnul egal intre toti romii, cand de fapt unii din ei sunt membri functionali ai societatii, la fel noi.
    Totusi, si pentru astfel de femei cred ca a fost relativ utila conferinta.

Leave A Reply

Your email address will not be published.