Socialize

Arhiva

Formele prosteşti ale băsismului

Poate şi fiindcă cele două fete i-au umplut casa de nepoţi, lui Traian Băsescu i-a venit mult mai uşor să dezmoştenească unul dintre cei mai gălăgioşi bastarzi produşi în deceniul de concubinaj dintre tatăl beţiv şi mama patrie. „Macoveismul e forma prostească a băsismului”, a zis preşedintele, lămurind o dată pentru totdeauna înaltul respect pe care-l poartă europarlamentarului cu pisică, Monica.

Declarând asta, Traian Băsescu a fost, în ciuda firii, mult prea politicos cu noi. Dacă era cinstit până la fund, ar fi observat că România întreagă e azi, la 10 ani după ce şi-a ales preşedintele jucător, o formă prostească a băsismului. Ca nişte pictori puberi convinşi că înmuindu-şi degetele picioarelor în cerneală vor deveni Kandinsky, urmaşii Romei caută cu lumânarea modelul de succes al preşedintelui în exerciţiu, fără să-şi dea seama că golănia nu se învaţă la şcoală, nu se preia cu copy-paste şi, aidoma calviţiei, nu se transmite prin contact.

Antena 3 cea hulită, în intensitatea cu care încearcă să-şi promoveze unicul adevăr, în tentativele uneori penibile, alteori eficiente, de a-şi demola adversarii şi susţine fără rezerve prietenii, e o formă prostească a băsismului. Realitatea, RTV, B1 sunt, din precis aceleaşi motive, nişte forme prosteşti ale băsismului. Chiar şi Taraf TV, cântând de-a-n pulea despre bani şi duşmani, cu blonde bretonate în videoclipuri, pare o formă prostească a băsismului.

Klaus Iohannis, fiul cel mai iubit al poporului, rupt între dorinţa de a avea puterea unui despot şi incapacitatea de a o înţelege, e şi el o formă prostească a băsismului.

PSD-ul lui Victor Ponta, devorându-şi căpeteniile pentru delict de opinie, în loc s-o fi făcut pentru orice alt motiv rezonabil, prealabil şi comunicabil, e o formă prostească a băsismului. Geoană şi Vanghelie, scuipând cu flăcări şi muci peste foştii protectori, sunt şi ei copţi, ca nişte fursecuri, în formele prosteşti a băsismului.

Noul PNL, căutând noi majorităţi cu supralicitarea simpatiei publice, dar fără să ducă mână la portofel, e o altă formă prostească a băsismului.

PMP-ul Elenei Udrea, spre nuanţare, nu e o formă prostească a băsismului; e un avatar prostesc al lui Băsescu însuşi.

Grupul intelectualilor care cred că ţara i-a votat pe Kant şi pe Cărtărescu, drept pentru care un Pleşu consilier la Cotroceni vine ca o urmare firească a votului, e şi el o formă prostească a băsismului.

Hipsterii care nu beau whiskey cu două cuburi de gheaţă pentru că nu e suficient de hip sunt şi ei nişte formaţiuni prosteşti ale băsismului. Dragii mei iubitori de vin sau bere nefiltrată, preşedintele nostru v-a tot avertizat: mahmureala de după un scotch bun nu se compară cu nimic pe lumea asta.

Asistatul social, crezând că totul i se cuvine pentru că aşa e scris undeva, e doar o formă prostească a băsismului. Milionarul în euro, crezând că are mai multe merite decât noroc, e o formă la fel de prostească a băsismului.

Porcul din ogradă, aşteptând 21 decembrie, Ignatul, ca să fie sacrificat, e şi el doar o formă prostească, involuată, a băsismului.

Poate numai DNA, cu cinismul ei inuman, cu eficienţa ei stalinistă, cu intensitatea orgasmică a activităţii şi cu sobrietatea monahică a comunicării, să fie o formă inteligentă a băsismului. Dar asta nu-i scuteşte pe toţi cei care cred că DNA, doar pentru că s-a născut din om, mai poate fi supusă cuiva – chiar şi regulilor elementare ale democraţiei şi statului de drept – să fie altceva decât nişte forme prosteşti ale băsismului.

Cât despre mine însumi, spunând aici ceva aparent deştept, cu aerul că i s-ar mai rupe cuiva de ce am de spus, cu siguranţă că nu sunt mai mult decât o formă prostească a băsismului.

Comments

comments

Articol de Publicat pe 12/04/2014 în categoriile Opinii,Politică. Vă puteţi abona la comentarii prin RSS 2.0. Puteţi comenta mai jos

2 răspunsuri pentru Formele prosteşti ale băsismului

 1. f-te vant Reply

  12/05/2014 at 11:00 am

  Cine-i Base e stiut
  da cine pula mea e Manda de il pupati la cur ?
  Cine pula lu Manda e Gavrila Mihai de freaca menta la rece ?
  E din clanul Gavrila de Strehaia ?
  VA DA MUIE SI VA FUTE IN CUR PENTRU DOI COCOSEI DE AUR ?
  VOI SUNTETI REPUBLICA OLTENIA ?
  VOI BAI EXCREMENTE CU OCHI ?
  cu voi ajunge Oltenia sub papucul bandelor de talhari
  din care va trageti ca neam prost ce sunteti
  HAI MARS POTAILOR dati limbi lu Olguta ca e nesatisfacuta de vot

 2. Matilda Reply

  12/05/2014 at 4:44 pm

  @f-te vant, sunteti un comentator care troleaza jalnic. dar incerc sa va raspund.

  nu va mai spun cine este Manda, sau ce inseamna sa pupi in cur, ca observ ca n-aveti nicio treaba cu realitatea. nu va mai destept eu, daca nu s-a gasit nimeni sa se milostiveasca de dvs. pana acum.

  Mihai Gavrila este unul dintre autorii care scriu pe siteul asta. sunteti cel mai probabil derutat, ca v-a luat un pic de timp sa-i gasiti semnatura. si este un autor al dracu de bun, chiar si asa, frecand menta la rece.

  dar ce nu am inteles, e ce aveti cu siteul. eu ma bucur ca am descoperit siteul republicaoltenia, cv sta prost la capitolul asta. are stiri, are editoriale super misto si texte funny cum ar fi alea despre statuia lui Mihai Viteazul sau despre analfabetul ala frustrat de gabriel Zamfir. cinstit vorbind, dati-mi exemplu de alt site din Craiova mai misto.

  ps: va dau un sfat crestinesc, ca suntem in Postul Craciunului. nu mai fiti invidios si manios pe Gavrila Mihai, ca asa ne-a lasat Dumnezeu, pe unii si frumosi si destepti, pe altii – uratei si prosti. dar are Dumnezeu un plan pentru toti, si eu as fi vrut sa am cu vreo 30 de cm mai mult, acum n-o sa ma apuc sa pun piedica fotomodelelor pe strada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *