Ziarul lu' perfectu' simplu

Fuga în Egipt. De Paște

573

Pe când conducea RAT Craiova, nu demult, Sorin Manda a pornit un proiect prin care mijloacele de transport ale întreprinderii să efectueze curse de călători între Craiova și o stațiune din Egipt. Traseul autobuzului s-a împotmolit la țărmul Mediteranei. Ca să-și vadă visul cu ochii, șeful de la RAT și-a dat demisia și s-a făcut șef al Aeroportului Craiova.

La 30 aprilie 2021, un avion va căra maxim 146 de pasageri din Craiova în orașul turistic egiptean Sharm El Sheikh, îi va lăsa să își petreacă un sejur acolo (de data asta, cuvântul e folosit cu sensul ad litteram, „sept jours“ românizat) și îi va repatria. E un singur zbor dus-întors, de probă. În cazul unui rezultat promițător, cursa se va intensifica în viitor. În următorii 4 ani, Aeroportul Craiova o să deruleze proiecte de peste 100 de milioane de euro, din bugetul propriu și din finanțare europeană.

Zilele de 1, 2 și 3 mai 2021 sunt nelucrătoare: Ziua Muncii (pică sâmbătă), Paștele ortodox și a doua zi de Paște. Dacă vreți în Egipt, să știți cum vă programați partea de concediu: perioada 4-7 mai plus 30 aprilie, ziua plecării, că nu v-oți duce și atunci la serviciu.

Să vedem ce v-ar determina să vă petreceți sfintele Paști în Egipt, mai precis la Sharm El Sheikh. Am dat astfel peste blogul ținut de Anca Pavel, călătoare română prin țări străine. Intrați acolo pentru detalii despre: scufundări printre coralii Mării Roșii, călărirea ATV-ului și a cămilei prin deșert, târguieli cu tocmeală în bazare, plajă, cucerirea vârfului Sinai. Aveți la această destinație și mare, și munte. Se vede-n imaginea de mai sus.

Nu vă ține nimeni legați de Sharm El Sheikh, dimpotrivă, se luptă agenții de turism să vă plimbe peste tot. Pe Nil, la piramide… Să voiajezi în Egipt și să nu vezi piramidele e ca și cum în anii 90 te-ai fi dus în Turcia și nu te-ai fi întors în desagă cu blugi Pyramid.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.