Ziarul lu' perfectu' simplu

Fundația Noi Orizonturi deschide 10 cluburi IMPACT în trei județe. Doljul e pe listă!

Mulțumită unei finanțări acordate de Ministerul Tineretului și Sportului, putem deschide în toamna acestui an 10 cluburi de inițiativă comunitară pentru tineri IMPACT, în județele Hunedoara, Dolj și Caraș-Severin.

În acest scop, căutăm 20 de educatori (2 persoane/club – profesori, preoți, lucrători de tineret, etc) cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani care doresc să ofere copiilor și tinerilor din comunitățile lor un altfel de context de învățare. Ei vor primi toate informațiile de care au nevoie pentru a deschide și coordona cluburile, în cadrul a două cursuri de formare:

  • primul, în 3-5 septembrie, va aborda metoda educației prin experiență
  • al doilea, în 5-7 octombrie va avea ca tematică managementul de proiect

În plus, fiecare club va beneficia de mentorat până în noiembrie 2019.

Însă, înainte de cursul de formare, echipele de viitori lideri vor fi provocate să identifice alți tineri din comunitate, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, alături de care să participe la un eveniment de „împrietenire” cu serviciul în folosul comunității . Evenimentul va avea loc la Straja (județul Huneodara) între 24 și 26 august 2018.

Înscrierile pentru deschiderea unui club IMPACT se fac în perioada 24 iulie – 13 august 2018.

ÎNSCRIERE

Pasul 1: până în 13 august 2018. Completarea aplicației de înscriere aici.

Pasul 2: 13 – 17 august 2018. Interviul telefonic .

       Rezultatele selecției vor fi afișate în data de 20 august

Pasul 3: 24 – 26 august 2018. Participarea la un eveniment ce va include o acțiune de serviciu în folosul comunității.

       Evenimentul va avea loc în stațiunea Straja, județul Hunedoara

Pasul 4: anul școlar 2018-2019. Formarea și implementarea activităților la club

CE TINERI CĂUTĂM

       dornici să experimenteze noi metode şi activităţi de învăţare.

       motivați să-și dezvolte valorile și abilitățile de viață.

       dornici să facă schimbări pozitive în comunitatea lor și capabili să ofere timp din timpul lor pentru asta.

       care cred că au nevoie să-și dezvolte curajul, spiritul de inițiativă, încrederea în ei înșiși și în cei din jurul lor, capacitatea de a lucra în echipă, valorile creștine.

CE OFERIM:

       Participarea într-un program susţinut de Ministerul Educaţiei Naţionale

       Resurse educaţionale utile pentru coordonarea cluburilor

       Sprijin și formare pentru a deveni lider IMPACT

Prin acest proiect vrem să împuternicim 150 de tineri cu vârsta cuprinsă între 14 – 20 de ani pentru a deveni cetățeni activi în comunitățile lor.

Pentru mai multe detalii: andreea_baltaretu@noi-orizonturi.ro

__________________________________________________________

Cu o istorie de peste 15 ani, Cluburile de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT adună în România peste 3.000 de elevi şi 400 de profesori voluntari, ceea ce face ca modelul de educaţie IMPACT să fie prezent în 130 de unități școlare din 27 judeţe.

IMPACT este primul model educaţional dezvoltat în România şi preluat cu succes şi în alte ţări: SUA, Republica Moldova, Republica Dominicană, Armenia, Honduras, Haiti, Nicaragua, Mexic, Cambodgia. Astfel, Mişcarea de Tineri este activă şi la nivel global, cu peste 170 de Cluburi IMPACT Internaţional!

Prin întâlniri săptămânale – cu jocuri şi poveşti educative – şi realizarea de proiecte de serviciu în folosul comunităţii, ghidaţi de lideri voluntari (profesori, cel mai adesea), tinerii IMPACT devin cetăţeni responsabili, lideri şi antreprenori sociali pregătiţi să se îmbunătăţească atât pe sine, cât şi societatea. Ei sunt împuterniciţi să găsească soluţii creative pentru probleme reale. Prin proiectele IMPACT reuşim să ne apropiem mai mult de acea Românie pe care ne-o dorim cu toţii: mai puţin indiferentă şi mai mult implicată. Aceşti tineri realizează anual peste 200 de proiecte: cu teme sociale, culturale, ecologice, de antreprenoriat social şi advocacy.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.