Ziarul lu' perfectu' simplu

Gazzetta dello Sport a aflat: Craiova nu-i Cracovia

2,832

 

Portarul riguros „erou“ al Cracoviei – așa a apărut Pigliacelli în marele ziar de sport din țara lui. O dată în titlu și de două ori în text, Cracovia. Echipa Steaua a fost precis localizată.

Gazzetta n-a precizat dacă Steaua Bucarest și Cracovia au disputat meciul în campionatul României sau al Poloniei. La ce fotbaliști și antrenori dă Italia prin campionatele de lux ale Europei, ce mai conta dacă Mirko Pigliacelli, fost la amărâta de Reggina, și Devis Mangia își desfășoară activitatea la Cracovia sau la Craiova? În orice caz, publicația știa că echipa celor doi italieni a irosit cinci penaltiuri în stagiunea curentă.

Presa din România a taxat gafa. Nu știm dacă ăia de la Gazzetta dello Sport citesc Fanatik sau dacă i-au sunat părinții lui Mirko să le spună, cert e că ei au rectificat. Mirko Pigliacelli joacă la Craiova, numele clubului încă nu se știe. Dacă nu cumva Craiova e numele clubului.

Dar dacă dai căutare pe saitul incriminat, la prima pagină tot Cracovia apare. Ca să nu mai apară Cracovia, materialul trebuia radiat și reintrodus în formă corectă, treabă de vreo două minute, incluzând o pauză nu prea mare.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.