Ziarul lu' perfectu' simplu

Giugea s-a făcut inginer la 9 ani, că oenolog nu-i permitea legea

718

Câtă vreme Nicolae Giugea, actualul candidat al liberalilor la Primăria Craiovei, a fost prefect de Dolj, opinia publică a aflat despre el că are o meserie rară, aceea de oenolog. Degustător de vinuri, în caz că vă vine greu să pronunțați în gând.

E boierie ca oenolog, ești plătit să bei în timpul programului de mucă. Alții fac asta pe degeaba, și mai dau și bani pe băutură. Singurul impediment pentru un oenolog e că nu poate să facă naveta cu autoturismul decât angajându-și șofer.

Se pare însă că Nicolae Giugea n-a profesat oenologia, ci doar a obținut calificarea. Așa spune cursul vieții sale, publicat pe saitul Universității din Craiova:

Născut în 1962, în 1971 Nicușor a obținut postul de inginer tehnolog la Stașiunea Didactică Banu Mărăcine. Avea vârsta de 9 ani (poate nici ăia împliniți, că-i născut spre sfârșit de an) și încă 14 ani de așteptat până să intre la facultate, dar s-au mai văzut cazuri, n-ar fi întâiul primar al Craiovei aflat în asemenea situație. Despre Vasile Bulucea a scris presa c-a urmat nu mai știm ce cursuri postliceale, un fel de facultate a comuniștilor din primul val, fără să fi absolvit liceul.

Ne gândim că meseria de oenolog nu exista în nomenclatorul ceaușist, ea fiind înglobată în aceea de „inginer tehnolog“. Dar nu, nu se poate: Nicu a părăsit postul în 1980, an în care a devenit major, iar ca minor n-aveai voie să consumi alcool în locuri publice.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.