Ziarul lu' perfectu' simplu

Gorj: Şase copii şi tatăl lor, morţi într-o garsonieră din Rovinari

119

Şase fraţi cu vârste cuprinse între şase luni şi şapte ani, precum şi tatăl acestora au fost găsiţi morţi, în această dimineaţă (12 ianuarie) într-o garsonieră din Rovinari. Prima ipoteză a poliţiştilor ajunşi la faţa locului este aceea că decesul celor şapte ar fi fost provocat de intoxicaţia cu monoxid de carbon provenit de la o instalaţie de încălzire improvizată.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Mihai Avramescu, iniţial, în garsoniera din Rovinari au fost descoperite trupurile neînsufleţite ale celor cinci copii şi al tatălului lor, ulterior fiind găsit, în spatele unui fotoliu, fără suflare şi un băieţel de cinci ani.

Potrivit primarului localităţii Rovinari, Dorin Filip, copiii sunt fraţi, ei locuind cu tatăl lor într-o garsonieră dintr-un bloc din Rovinari. Primarul a declarat pentru Mediafax.ro că locuinţa în care stăteau aceştia era încălzită cu o instalaţie termică improvizată, care în cursul nopţii de duminică spre luni nu ar mai fi evacuat gazele în exterior din cauza vântului puternic. Conform sursei citate, şi alţi doi copii dintr-o garsonieră de la etajul superior s-au intoxicat cu monoxid de carbon, ei fiind transportaţi la spital şi fiind în afara oricărui pericol.

La rândul său, administratorul public al oraşului Rovinari, Constantin Podaru, a spus că bărbatul şi cei șasecopii ai săi, care locuiau la parter, au fost găsiţi decedaţi după ce cei doi copii de la etajul întâi au ajuns la spital cu ameţeli, stabilindu-se că s-au intoxicat cu monoxid de carbon. “S-a constatat că cei doi copii de la etajul întâi care au ajuns la spital s-au intoxicat cu monoxid de carbon şi apoi s-a căutat sursa gazului, descoperindu-se că acesta provine de la garsoniera de la parter. Vecinii au spart uşa garsonierei şi i-au descoperit pe copii şi pe tatăl lor, morţi. Bărbatul a fost găsit într-o cadă din plastic, probabil făcea baie la momentul la care s-a produs tragedia”, a declarat pentru Mediafax.ro administratorul public al oraşului Rovinari. El a mai spus că bărbatul era angajat al Complexului Energetic Oltenia, iar soţia lui este plecată la muncă în Italia.

Cei doi soţi aveau şapte copii, cel de-al şaptelea – o fată – scăpând cu viaţă pentru că nu a dormit acasă, fiind plecată la bunici la Târgu Jiu.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.