Ziarul lu' perfectu' simplu

Îl va da și Ina Voinea afară pe George Constantin Păunescu?

Patronul George Constantin Păunescu i-a concediat pe șefii Gazetei de Sud, soții Voinea. Norocul lor că au un loc unde-și pot petrece concediul totă viața: pensiunea Ina de pe Transalpina. Și s-ar putea să aibă și instrumentele necesare răzbunării.

8,715

Chiar fără să fi citit rândurile de mai sus, știați că Ina și Adrian Voinea nu mai conduc Gazeta de Sud. Ca detaliu, aflați că magnatul GCP a venit el însuși în redacția de la Craiova să anunțe măsura. Ina și Adrian erau atât de vechi și de bine înfipți în fruntea trustului sudist, încât toată lumea îi credea pe ei patroni, credea că doar Adrian putea s-o dea afară pe Ina, eventual invers.

Intempestivul eveniment ne-a amintit ceva.

Astă-vară, aflându-ne noi la Rânca, s-a nimerit să trecem pe lângă vestita pensiune Ina și să observăm că nu e una singură, ci în dublu exemplar. Două clădiri la fel, alăturate, cu aceeași firmă trecută pe zid. În poza de mai jos, de pe facebookul pensiunii, apare doar o cabană, dar nu-i greu să vă imaginați cum arată o alta identică.

Am zis că-s halucinații pricinuite de altitudine, ne-am frecat la ochi și, cu toată opoziția haitei de câni stăpâne pe zonă, ne-am urmat drumul unde aveam treabă – către pădurea învecinată, să culegem mânătărci (specie de ciuperci nehalucinogene). După cum reiese din fotografia lui Florin Băltărețu, să nu ne credeți mincinoși:

Dacă nu-i suficientă dovada asta, iată și poză cu Florin Băltărețu, ciupercar începător:

Acum, de când cu demiterea de la ziar a patroanei pensiunii Ina și a soțului său, tot vorbind prin târg cu unul-altul despre relația demișilor cu fostul lor patron, am aflat și vă spunem precis că da, există două pensiuni Ina: una a soților Voinea, alta a lui George Constantin Păunescu. Un turist sosit la fața locului poate să opteze pentru Pensiunea Ina de Sud ori cea de Nord.

Așadar, afacerile soților Voinea cu GCP nu s-au încheiat o dată cu munca la GDS. În ce privește pensiunile de la Transalpina, cu siguranță că soții Voinea dețin frâiele, ei sunt cei care au concesionat spațiul (pe un dâmb, un piculeț cam departe de asfalt) și l-au atars acolo și pe bosul de la București, care habar n-avea că există Rânca sub soare.

Pentru doamna Ina, lucrurile stau simplu. O să-i ceară lui George Constantin Păunescu măcar 60.000 de euro anual ca să-l lase să-i țină mai departe prenumele vopsit pe fațadă. În caz că nu-i convine, nu-i defel exclus să-l poată evacua.

În Parâng, craiovenii de la GDS au construit o enclavă. Iarăși vă informăm precis: pe lângă și chiar lângă soții Voinea, și-a ridicat cabană o altă ziaristă a aceleiași publicații, Mariana Butnariu. Se cheamă Edelweiss. Nepărându-ne un nume românesc, am zis că poate-i traductibil și am căutat. Este: „floare de colț“. Mare minune că nu înseamnă „pensiunea Ina“.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.