Ziarul lu' perfectu' simplu

Ilie Sârbu și Viorel Hrebenciuc, audiați la DNA Brașov

251

hrebe_sarbu_ilie_50780400

Senatorul Ilie Sârbu și Viorel Hrebenciuc au ajuns la DNA Brașov, pentru audieri într-un dosar privind retrocedarea a 43.000 de hectare de pădure. Tot la DNA Brașov sunt așteptați pentru audieri în același dosar și prințul Paul și prințesa Lia.

La ieșirea din DNA, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat că nu a fost audiat, după ce a stat mai puțin de o oră în sediu. În schimb, Viorel Hrebenciuc a precizat că i s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat. Acesta a fost adus la DNA într-o mașină a jandarmeriei, însoțit de anchetatori.

Tribunalul Covasna a retrocedat 43.000 de hectare de teren forestier lui Elie Vlad Sturdza, după ce acesta a introdus o cerere la Comisia Județeană de Fond Funciar Bacău, prin care a cerut restituirea dreptului de proprietate în calitate de moștenitor acceptant tacit al succesiunii, pentru o suprafață de aproximativ 30.000 de hectare, în care erau incluse și moșiile aparținând lui Nicolae D. Ghica.

Conform mediafax.ro, cele patru moșii retrocedate (Comănești, Palanca, Brătulești și Agaș)  au aparținut lui Nicolae D. Ghica, după deces acestea revenind celor patru copii ai săi, care au fost deposedați de avere în anul 1945. Elie Vlad Sturdza, proprietarul actual al moșiilor, este nepotul Mariei Mavrocordat, strănepotul lui Dimitrie N. Ghica și strănepotul de soră al lui Nicolae D. Ghica.

“Calitatea de proprietar deposedat de pădure au avut-o exclusiv cei patru copii ai lui Nicolae D. Ghica (Dimitrie, Eugen, Iveta şi Neculai). În niciunul dintre dosarele civile ce au urmat nu se găseşte măcar un singur act de natură să contrazică afirmaţia de mai sus, din care să reiasă că Maria Mavrocordat ar fi fost proprietar de teren forestier în anul 1945”, se menţionează în documentele citate de mediafax.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.