Ziarul lu' perfectu' simplu

În ultimele 22 de meciuri laolaltă, CSU și FCU au dat mai mult de un gol doar cu lanterna! 

313

Drumul până-n poartă e mai lung de-o milă. Că tot veni vorba, te cuprinde mila când vezi cum l-au parcurs cele două Universități ale Craiovei, din ligi diferite, de când s-a lăsat sezonul rece. Cândva, ambele erau împiciorogate bine pe primul loc.

CSU

După 7etape, CSU avea tot atâtea victorii. A pierdut apoi acasă cu Clinceni și Chindia, dar tot a mai bătut cu alt scor decât minimalistul 1-0, cum îi șade bine unei echipe de frunte, cu spirit ofensiv: 3-1 cu Mediaș, 2-1 la Arad. Pe urmă, rezultatele au fost:

CSU – FCSB 0-2

CFR Cluj – CSU 0-0

CSU – Sepsi 0-0

Astra – CSU 1-1

CSU – Viitorul 1-1

Voluntari – CSU 1-1

CSU – FC Argeș 1-1

CSMS Iași – CSU 0-3

CSU – Dinamo 1-0

Academica – CSU 0-0

CSU – Hermannstadt 1-0

Chindia – CSU 1-0

CSU – Botoșani 1-0

Așadar, în 13 meciuri de campionat, CSU a înscris mai mult de 1 gol doar cu amărăștenii de la Iași. În 5 meciuri n-a înscris nici măcar acel unic gol. Principala scuză: în etapa a 6-a l-a pierdut pe Koljici, aducându-l în loc pe Mamut, o fosilă de atacant.

FCU

În etapa cu numărul 7, FCU a torpilat Rapidul, 5-0. După cele 7 etape avea 5 victorii și 2 egaluri și 21 de goluri marcate, în medie fix 3 pe meci!

Antrenorul Nicolo Napoli, după 5-0 cu Rapid, a pățit ce pățise-n 1986 Mircea Lucescu după primul meci al României în campania pentru Euro 88, 4-0 cu Austria: a fost schimbat. Măcar lui Lucescu i-a luat locul tot un antrenor de meserie, Ienei, dar pe Napoli l-a înlocuit preparatorul fizic.

În primul meci fără Napoli antrenor, FCU a obținut un rezultat excelent, cel mai bun de până acum, 1-0 la Ploiești. Nici 0-0 la Timișoara (pe locul 2 și atunci, și acum) n-a fost rău, doar că apar mult prea multe rezultate de 0-0 de atunci încoace, inclusiv cu retrogradata Aerostar, acasă, inclusiv la Slobozia, cu un adversar încă măcelărit și năucit de coronavirus. Iar cu lanterna iremediabilă, Pandurii, liderul a câștigat chinuit:

Petrolul – FCU 0-1

FCU – Aerostar 0-0

ASU Timișoara – FCU 0-0

FCU – Gloria Buzău 1-1

Unirea Slobozia – FCU 0-0

FCU – Metaloglobus 1-0

Pandurii – FCU 2-3

Concordia – FCU 0-0

FCU – Mioveni 1-2

Drept e că, la scorul de 1-2 cu Mioveni, spre final, FCU a dat un gol prin Bălan. Tușierul nici măcar nu trebuia să fie băiat valabil ca să nu semnalizeze nimic, trebuia să fie corect. Apropo: Bălan a dat 7 goluri în primele 7 etape, a fost un Koljici al lui FCU. Fără să se accidenteze, a mai dat apoi, în 9 meciuri, doar un gol, cu Metaloglobus. Și cel împotriva Mioveniului, nu-i vina lui că l-a anulat incompetentul tușier.

7 goluri în 9 meciuri. 0,77 pe meci. De la 3 pe meci în mandatul de 7 etape al lui Napoli.

În ultimul meci, cu Mioveni, FCU a jucat 4-2-4, ca pe vremea vârfurilor Oblemenco și Bălan. Pe Bălan, după cum spuneam, chiar l-a avut în teren, iar Oblemenco s-a numit terenul însuși.

Din păcate, nici FCU, nici CSU nu se poate baza pe nouarul Oblemenco drept marcator.

 

 

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.