Ziarul lu' perfectu' simplu

Ion Călin: Victor Ponta, noul reprezentant al României în dialogul bilateral cu SUA, în locul lui Traian Băsescu

255

poza-6La conferința de presă, organizată vineri, 24  octombrie, Președintele Executiv PSD Dolj, Ion Călin, a declarat că prim-ministrul Victor Ponta a devenit interlocutorul americanilor pe teme importante, în locul președintelui Traian Băsescu.

“Convorbirea telefonică dintre viitorul președinte al României, Victor Ponta, și vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, arată că premierul este privit în acest moment de către partenerii noștri strategici drept reprezentantul României în dialogul bilateral cu SUA”.

Discuția a avut loc la intervenția vicepreședintelui american, abordându-se subiecte care au vizat colaborarea militară, armata, parteneriatul strategic dintre cele două state, dar și problematica din Afghanistan.

De asemenea, Președintele Executiv al PSD a adus în discuție și tema fondurilor europene, afirmând că “este rușinos ca azi, cei care îl sprijină pe Iohannis și fac parte din echipa lui – mă refer aici la tot ce înseamnă conducerea PDL – și care au avut un management dezastruos cu privire la absorbția de fonduri europene, vin să ne dea nouă lecții despre ce înseamnă programele cu finanțare din fonduri europene”. Ion Călin a precizat și faptul că Guvernul Victor Ponta a reușit să absoarbă în doi ani și jumătate de cinci ori mai mult decât s-a absorbit din fondurile europene în precedenții cinci ani, de Guvernele trecute.

Întrebat de Republica Oltenia dacă tensiunile de la centru cu privire la alegerea viitorului președinte PSD, se resimt și în teritoriu, respectiv în Dolj, Ion Călin a răspuns că “până când Victor Ponta nu va deveni președinte, noi nu slăbim motoarele și nu facem niciun fel de dezbatere despre cine va fi următorul președinte. Eu sunt împotriva dezbaterii de acest gen, pentru că nu îmi plac bisericuțele.  Și când am avut ultimul congres, au existat  4, 5 bisericuțe, dar s-a hotărât totul în dimineața Congresului, atunci s-a creat curentul”.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.