Ziarul lu' perfectu' simplu

Isterie la Primărie: cică Solomon s-a spânzurat

138

La două zile după alegerile parlamentare, preț de câteva ore, angajații Primăriei Craiova au avut un subiect de discuție mult mai interesant decât procentajele partidelor: sinuciderea lui Antonie Solomon.

antonie-solomon
Un portret care era cât pe ce să poarte chenar negru

„Măcar să se fi sinucis imediat după condamnare, că scăpa de pușcărie!“ „Sau în pușcărie, ca Horea…“ „Nu, fată, Horea a murit tras pe roată, și nu s-a tras singur, deci nu s-a sinucis. Crișan s-a spânzurat în temniță cu șireturile de la opinci.“ „Se spune nojițe, nu șireturi!“ „Dar acum nu-ți mai dă voie în arest nici cu nojițe, nici cu șireturi, după precedentul creat de Crișan.“ „Păi Crișan n-a murit în Spitalul 1, de boală? Așa rețin, că o aripă a spitalului îi poartă numele. Probabil aripa dreaptă.“ „Vă spun eu, domnul Solomon s-a sinucis că era bolnav de diabet.“ „Diabet? Asta e boală sau e casă de pariuri?“

Pâlcuri-pâlcuri, ca la priveghi, așa discutau funcționarii pe holuri, în birouri sau afară, la fumat. Dacă e cazul să-i scoată portretul fostului primar și să-i pună lumânări, cum să sune anunțul de condoleanțe din Gazeta de Sud, dacă să meargă tot alaiul din Primărie la biserică, în caz că popa îl va primi pe defunct în biserică. Cineva a lămurit o parte a misterului: Antonie Solomon și-a luat viața spânzurându-se. Probabil la casa din Leamna, unde sunt mai mari șanse să aibă pomi decât în apartamentul din Craiova.

Noi am verificat, am dat pe Google: nimeni n-a scris vreodată că Solomon s-a sinucis. Nici măcar politic. Om fi noi primii? Da, suntem primii care am tratat zvonul suicidului, care se infirmă. Antonie Solomon e bine și, dacă n-ar avea diabet, ar fi și sănătos tun.

S-ar putea însă ca fostul primar să mai sufere de ceva: de lipsa popularității de altădată. Înainte de vestea sinuciderii, a mai circulat una: că-n caz că pleacă Olguța deputată, el va fi candidatul PSD-ului la funcția rămasă vacantă, de primar. Și spun unii că el a avut idea lansării ambelor zvonuri. Mai știi de n-o fi lansat tot el zvonul că el a lansat cele două zvonuri?

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.