Ziarul lu' perfectu' simplu

Lunga iarnă fierbinte. Cui credeți că-i poate deveni Ionuț Stroe ginere vitreg?

1,905

Muntele Mic are 1848 de metri. Un munte pașoptist care generează fenomene meteo extreme. Le-a simțit pe pielea sa Ionuț Stroe, până nu demult ministru al Tineretului și Sportului, în imagine cu o tânără sportivă. O fi schioare, ne gândim.

Schioare sau nu, sigur e Andra Pleșa, candidată ieșită pe locul doi la Primăria Caransebeș, doar consilieră locală în același oraș. La consilieri locali de pe lista PNL, locul secund a fost câștigător:

Așadar, în cap de listă, Marcel Vela, până nu demult ministru al Afacerilor Interne. Nu l-a interesat postul de consilier local de Caransebeș, candidând pentru el doar în chip de locomotivă: Marcel Vela avea să obțină-n scurt timp, la alegerile parlamentare, un post mai de fală, anume senator al PNL pe Caraș-Severin.

Din 2004 până-n 2016, Marcel Vela a fost primar al Caransebeșului. (Unii fac confuzie între Caraș-Severin și Caransebeș, alții cred că reședința județului Caraș-Severin e Caransebeș. Nu, Reșița e reședința, Caransebeșul fiind un oraș cam cum e Calafatul.) La primul tur de scrutin câștigat l-a avut drept principal adversar pe pesedistul Traian Pleșa. Cum aristocrații caransebeșeni se învârt într-un cerc strâmt, a fost inevitabil ca Marcel s-o cunoască pe fosta soție a lui Traian Pleșa și să dezvolte cu ea o uniune consensuală, ca să folosim un termen la modă într-o altă Uniune, cea Europeană.

Traian Pleșa și actuala concubină a lui Marcel Vela au o fiică, pe Andra Pleșa. Astfel, candidatura Andrei Pleșa dimpreună cu Marcel Vela apare pentru cunoscători drept o afacere internă a familiei.

Marcel Vela îi vine Andrei ceea ce în popor s-ar numi tată vitreg. Ea îl prezintă așa cu ocazia zilei lui de naștere: „m-a ghidat, m-a învățat și mi-a oferit toată încrederea și sprijinul, (…) omul care își iubește semenii, orașul și țara, care își face datoria față de colegi și partid“.

Poate cei mai importanți doi bărbați din viața Andrei și-au pierdut simultan portofoliul ministerial, dar tot simultan s-au făcut parlamentari ai PNL, Ionuț fiind deputat de la Dolj.

Așteptăm cu nerăbdare aniversarea nașterii lui Ionuț Stroe.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.