Ziarul lu' perfectu' simplu

Macovei: O privatizare corectă la Oltchim, când nu va mai fi corupție

239

monica-macoveiCandidatul independent la alegerile prezidențiale Monica Macovei le-a spus, ieri, salariaților Combinatului Oltchim că o privatizare corectă se va produce abia în momentul când nu va mai exista corupție în mediul economic.

“Atât timp cât vedem interferențe între mediul politic și cel economic avem cazurile recente Rompetrol, Lukoil și multe altele, nu putem vorbi despre o eventuală privatizare corectă la Râmnicu Vâlcea. Abia în momentul când nu va mai fi corupție putem vorbi de o privatizare corectă cu un investitor strategic care să dorescă un mediu de afaceri onest, o predictibilitate fiscală și un mediu politic necorupt. Deci când nu va mai fi corupție, salariații vâlceni vor putea privi cu optimism viitorul combinatului vâlcean”, a afirmat Macovei.

“Nu cred că mai trebuie comentat cum a abordat problema Lukoil Victor Ponta. Oricine dorește funcția supremă în stat trebuie să înțeleagă faptul că justiția e justiție, economia este economie, iar politicul este politic. În România în acest moment există o evaziune fiscală de aproximativ 70 miliarde de euro, asta arată că ANAF-ul nu-și face treaba. Acești bani ar putea fi folosiți în sănătate, educație, cultură, pensii etc”, a mai spus Macovei referindu-se la “ingerințele’” premierului Victor Ponta în actul de justiție cu privire la mediul economic.

Comments

comments

1 Comment
  1. cetateanul fermentat says

    macovei, tu esti ruda cu covei?

Leave A Reply

Your email address will not be published.