Ziarul lu' perfectu' simplu

Micapi are surse sigure: Cicâldău și-a cerut consoarta de soție

793

Ciudat cum de n-a făcut până acum uriașe valuri acest articol de presă, apărut în iulie 2020. Avea toate atributele necesare. Bașca subiecte, predicate, complimente. Sau complemente să fie? L-a descoperit abia acum Petre Cojocaru, ghid în Roma, obișnuit să prețuiască vestigiile.

Mai frumos decât Luceafărul, așa îl consideră publicația online Micapi pe Cicâldău. Asta la o primă vedere:

Articolul conține litere sucite între ele, adăugite sau mâncate, la fel și cifre (anul nașterii fotbalistului), asta din graba autoarei de a furniza prima informația. Dar cum autoarea, Sabrina Catrina, e absolventă de Litere, după cum se prezintă pe Facebook, n-ar comite ea un dezacord gramatical. Așadar, frumusețea Craiovei, nu a lui Cicâldău, o depășește pe cea a Luceafărului. Într-adevăr, orașul nostru e frumos cu numa-n vis un înger se arată. Ba un înger, ba un demon, tot un drac.

Nu că n-ar fi și Cicâldău frumos, dar, „din păcate“ (nu se știe pentru cine), e luat. El urma ca-n ziua meciului cu CFR Cluj din vara tecută să adreseze o cerere în căsătorie, necondiționată de scorul final. Și chiar de s-ar fi trezit refuzat, cea care nu accepta să-i fie soție îi rămânea consoartă.

În România, legea nu-ți permite să ai mai mulți soți sau soții simultan, dar pesemne că nu te oprește să te căsătorești cu aceeași persoană în repetate rânduri, fără să mai și divorțezi.

În imagini nu apare consoarta sau soția sau ce i-o fi ea lui Cicâldău, ci Sabrina Catrina. Numele ei în rimă ne-a amintit de-o poezie, aceeași pomenită mai sus. Ziarista e mai frumoasă decât Cătălina, și dați-vă seama: Cătălina era prea frumoasă! Fata aia care-a fugit în lume cu Cătălin, nimeni altul decât mentorul echipei redacționale de la Micapi, Cătălin Praja.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.