Ziarul lu' perfectu' simplu

Noaptea în care Jandarmeria PSD a băgat democrația în comă

Autor: Dionis Vodita

Trebuie să recunoaștem măiestria celor care au provocat eșecul protestului diasporei românești! După o campanie agresivă instrumentată de presa pro-PSD, acțiune de manipulare mizerabilă în care s-a promovat cu insistență ideea că „forțe străine și oculte” pregătesc violențe la acest protest, provocatorii infliltrați în mulțime au confirmat, nu-i așa, scenariul și au oferit Jandarmeriei „Române” (???) pretextul pentru a ataca, cu echipament de război, pe protestatarii pașnici.

Au fost aruncate gaze lacrimogene, s-a lovit fără milă, s-au pus tunuri cu apă și s-a atacat „la baionetă”, scopul evident fiind nu arestarea celor care au provocat violențe, ci împrăștierea protestatarilor, lichidarea protestului.

După o noapte urâtă, în care democrația românească a fost băgată în comă cu lovituri de baston și gaze lacrimogene, sub rânjetul satisfăcut al celor care au dat ordinul aberant de folosire fără limite a forței brute, violente, rămânem cu multe întrebări care solicită imperios răspunsuri clare, detaliate:

De ce nu au fost scoși provocatorii din rândul protestatarilor pașnici, inclusiv atunci când aceștia din urmă i-au izolat și au solicitat jandarmilor să-i aresteze?

De ce cei mai mulți dintre provocatori au fost lăsați să plece, fără a se încerca arestarea lor sau măcar identificarea lor?

Cine sunt provocatorii, cine sunt cei care au coordonat grupurile violente care au pătruns organizat în rândul protestatarilor pașnici, cine sunt cei care au finanțat aceste grupuri de provocatori?

De ce jandarmii au agresat oameni pașnici care nu au comis violențe împotriva forțelor de ordine?

De ce jandarmii din Piața Victoriei au avut la ei arme de foc, care nu se regăsesc în dotarea specifică pentru asigurarea protecției și ordinii publice la protestele de stradă?

Cine va răspunde pentru sutele de români răniți grav și foarte grav de intervenția de o violență nejustificată a Jandarmeriei?

Cine a dat ordinul aberant de a se acționa în forță și fără nicio justificare, cu echipament de război, asupra protestatarilor pașnici?

Va demisiona Guvernul Dăncilă, după această noapte de groază, în care gruparea Dragnea a făcut dovada că are ca țel politic imediat instaurarea unui regim iliberal, după modelul Putin / Erdogan?

Care va fi reacția Uniunii Europene și a partenerilor strategici din NATO, la violența intensă și barbară a forțelor de ordine guvernamentale exercitată asupra cetățenilor români care protestau împotriva măsurilor anti-democratice implementate de guvernarea PSD-ALDE?

Sunt doar câteva întrebări din zecile care pot fi puse…

După această noapte, România nu va mai fi o țară democratică. Zarurile au fost aruncate, dar nu de un Cezar luminat, ci de un grup de indivizi care sunt extrem de hotărâți să scape de pușcărie cu orice preț și să-și păstreze astfel libertatea, puterea și averile făcute prin jefuirea resurselor statului român, indivizi care au dovedit că sunt pregătiți să sacrifice stabilitatea internă a țării, poziția externă în structurile Uniunii Europene și NATO, ba chiar să instaureze un regim iliberal pentru a rămâne stăpânii absoluți ai României.

După această noapte, românii au înțeles că instituțiile de ordine și de forță ale statului român nu sunt în slujba lor, a cetățenilor care plătesc, din taxe și impozite, funcționarea acestora, ci slujesc cu obediență puterea politică, prin șefi numiți politic, dispuși la orice abuzuri pentru a-și păstra funcțiile și salariile nesimțite. Jandarmul interbelic, atât de urât de țăranul român rănit și uneori, omorât de baioneta de la pușca de jandarm, a reapărut pe scena istoriei noastre, sub chipul unui individ bine hrănit, bine antrenat, dotat cu un arsenal de război și gata să execute, fără milă, ordinul primit de la superiorii numiți de Partid.

Românii vor înțelege că un regim iliberal, precum cel instaurat în această noapte de gruparea Dragnea, nu poate fi înlăturat prin proteste de stradă. Salvarea democrației în România, păstrarea statutului de țară membră a Uniunii Europene și a NATO, blocarea orientării României către sfera de influență a Rusiei lui Putin se pot obține, în acest moment extrem de grav pentru viitorul românilor, doar prin apelul imperativ la protecția pe care Uniunea Europeană trebuie să o acorde democrației în România.

În Anul Centenarului, românii sunt mai dezbinați ca niciodată în istoria existenței lor pe acest pământ. Îndobitocirea acelor români care trăiesc din mila politicienilor locali a atins cota de mizerie umană. Infestarea administrației publice de stat și locale cu rubedenii, slugi și amanți/amante ale politrucilor este cea mai gravă și mai nocivă din istoria existenței statului român modern. Rersursele naturale și bogățiile României sunt jefuite de străini, în complicitate cu plutocrația autohtonă și trădătoare, într-un ritm și cu efecte distructive nemaiîntâlnite în istoria noastră ca popor. Migrația românilor spre teritorii străine, în căutarea unei vieți decente, a atins cele mai înalte cote din istoria României, iar depopularea țării cunoaște un ritm care, dacă nu va fi oprit, va avea ca rezultat dispariția națiunii române în aproximativ o sută de ani.

După această noapte, românii vor înțelege că nu mai sunt capabili să se salveze de ei înșiși, că iubirea de Neam, de Credință și de Țară abia mai pâlpâie în inima unei părți a poporului nostru și este neputincioasă în fața falimentului național în care ne-am prăbușit.

În Anul Centenarului, salvarea noastră, ca națiune și ca stat, este la mila lui Dumnezeu și în mâna străinilor, sub chipul Uniunii Europene.

Noapte bună, România, Dumnezeu să te ierte!

***

Sursa foto titlu: Agerpres

Sursa galerie foto: Facebook

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.