Ziarul lu' perfectu' simplu

Of, of, of! Mititelu e, orișicât, favorit la mersul în play off

1,097

Dacă mai poate veni vreo veste bună privind Universitatea lui Mititelu, asta este ea: echipa craioveană e cotată de casele de pariuri cu prima șansă, dintre 11 competitoare, la intrarea-n play off înaintea ultimei etape.

Grupul literar Ars Amatoria a scris cândva o parodie la Adrian Păunescu, „De ce nu m-am născut la patrușopt?“. Echipa lui Adrian Mititelu s-a născut.

Dacă nu pierde la Reșița, Craiova are obiectivul (intermediar și indispensabil promovării) îndeplinit: se clasează între primele 6 după sezonul regulat.

Meciul Reșița – Craiova are cotă 1,17 la X2. Urmează Timișoara, cu 1,33 pentru X2 la Chiajna, și Mioveni, 1,4 pentru 1 solist cu Aerostar.

Să vedem clasamentul și meciurile ultimei etape.

CSM Reșița – Craiova

Călărași – Viitorul Tg. Jiu

Metaloglobus – Rapiid

M. Ciuc – CSM Slatina

Mioveni – Aerostar Bacău

U Cluj – Petrolul

Concordia – Timișoara

Farul și-a încheiat meciurile, nu și socotelile.

În acest an, 2021, Craiova a avut de 4 ori la rând șansa să-și asigure participarea în play off, de unde intră direct în Liga 1 primele două clasate, iar locurile 3 și 4 dau baraj cu locurile 13 și 14 din prima ligă.

Ca să fie sigură că se clasează între primele 6, Craiova trebuie să nu piardă la Reșița, echipă torpilată în etapa trecută la Recea, 6-0. Preferabil ar fi să câștige, deoarece punctajul se păstrează (neînjumătățit!) în lupta pentru promovare.

Dacă se petrece o nenorocire și Craiova pierde, are o șansă mică-mică să promoveze și cu 32 de puncte fără nicio departajare: să nu bată Mioveni, Metaloglobus și Rapid să facă egal, să piardă Dunărea Călărași, să nu bată U Cluj…

Situația asta halucinantă, ca înaintea ultimei etape nicio echipă să nu fie sigură aritmetic de un loc între primele 6, naște o droaie de scenarii. 11 echipe dețin șanse, dintre care una singură, Petrolul, le are minuscule.

E posibil să rămână doar 4 echipe cu 32 de puncte cel puțin, și atunci s-ar departaja prin rezultatele directe alea cu 31 de puncte, pentru locurile 5 și 6: Călărași, Rapid, Metaloglobus, Petrolul, Mioveni.

Mai probabil e ca ultimul, eventual și penultimul loc din play off să și-l dispute mai multe echipe cu 32 de puncte. Ele pot fi: Timișoara, Craiova, Călărași (în caz că face egal) sau Viitorul (în caz că pierde), M. Ciuc, U Cluj și, în mod sigur, Farul.

La egalitate de puncte, se ia ca prim criteriu rezultatul direct. În cazul catastrofal că ar termina cu 32 de puncte, Craiova s-ar prezenta mai bine sub acest aspect decât Călărași sau Viitorul (ambele nu pot face 32 de puncte), mai rău comparativ cu U Cluj și la egalitate cu M. Ciuc, Timișoara și Farul.

Arbitrii și masa verde au schimonosit clasamentul. Mioveni a câștigat pe de-a moaca la Craiova și Ploiești, la fel a pierdut meciul U Cluj la Recea și Farul 2 puncte la Slatina, iar Farul a câștigat cu 3-0 la Cluj prin propria-i neprezentare. Asta numai în acest an.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.