Ziarul lu' perfectu' simplu

Olguţa s-a rătăcit de tot prin milioanele de kilometri pătraţi ai ţării

767

Lia Olguţa Vasilescu a spus la Antena 3 că deja vestitul târg de Crăciun din Craiova are „un perimetru de un kilometru pătrat”. Luat prea din scurt ca să-i pice fisa, interlocutorul ei din studio (face emisiunea Subiectiv) n-a zis nimic. Dar nici ălora care a doua zi au pus ştirea pe saitul Antenei 3 nu le-a picat fisa. Unde sunt absolvenţii claselor primare de altădată?

La inundaţiile din 2005, Lia Olguţa Vasilescu, deputată de la Partidul România Mare, s-a lamentat că apele acoperă „milioane de kilometri pătraţi” de pe cuprinsul ţării. O fi România mare, dar nici chiar aşa: kilometrii pătraţi ai teritoriului său sunt în număr de vreo 238.000. Şi iată că ne-am aflat în rara situaţie să scriem corect „kilometrii”, cu doi „i” la final. Ca să nu se scuze împricinata că ea nu se pricepe la cifre fiindcă-i om de litere.

Aici gheaţa e făcută de mâna omului, nu-i rezultată din inundaţii

Nu suntem noi chiar Erasmus de la Feyenoord Rotterdam, dar aţi văzut că ne descurcăm la geografie şi la gramatică şi veţi vedea imediat că le avem şi cu geometria, nu că ne-am fi axat pe domenii care-ncep cu „g”. Perimetrul e o lungime, nu o suprafaţă. Se măsoară, simplu, în kilometri (sau multipli sau submultipli), n-ai motiv să-i ridici la pătrat.

Domnule Cristian Vasilcoiu, că aţi sfătuit-o şi pe când era ministru, alte doamne şi domni consilieri municipali, viceprimari, directori din primărie, n-o lăsaţi singură pe doamna Olguţa când concesionează, vinde sau cumpără terenuri în aşa-zisul folos al instituţiei! Riscăm să ne trezim într-o zi cu frumosul nostru oraş ajuns în Bulgaria.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.