Ziarul lu' perfectu' simplu

Patronul de la Praz Vegas a început cu porumb furat de pe câmp

13,019

 

 

Mastercheful României în 2014, Ciprian Ogarcă, a obținut drept premiu 50.000 de euro și a înființat cu banii ăștia pizzeria Praz Vegas. Renumele patronului a făcut din ea cea mai de succes afacere de profil din Craiova, în ciuda unor denumiri precum se vede ale produselor.

 

 

Întreg poporul românesc se-nchină

Când vede că se pune-n pizza praz.

E pizza cea cu bacon și măslină

A lui Mihai al nostru cel Viteaz.

 

Cu puțin înainte să participe la concursul culinar de la Pro TV, Ciprian, student la Științe Economice, acumulând suficiente cunoștințe teoretice cât să pornească pe partea practică, s-a dus cu un tovarăș al său să fure porumb de pe un câmp din preajma Craiovei. Au umplut un portbagaj obișnuit, au fiert porumbul pe toate ochiurile de aragaz disponibile, ca să maximizeze eficacitatea producției, și s-au dus să-l vândă la Herculane, pe marginea drumului.

Evident că un tip cu stofă de masterchef nu putea să facă decât cel mai bun porumb fiert pomenit vreodată la Băile Herculane. Dar cum Ogarcă nu deținea încă nicio certificare, s-a mulțumit să-l vândă la un preț modic.

Comerțul ilicit al celor doi craioveni a mers binișor până să intre-n scenă un localnic cu o activitate și mai ilicită. În tot Herculanele nu exista om viu mai musculos ca el, ci doar unul turnat în bronz pe un soclu (nu că n-ar fi fost și omul viu bronzat). Localnicul respectiv era titanul comercianților clandestini de pe șosea, calitate în care le-a cerut intrușilor să-i achite o taxă. Spiritul justițiar s-a aprins în Ciprian Ogarcă: cum să le pretindă lor ăla bani, ce, a furat el porumbul cot la cot cu ei?

Ogarcă & asociatul și-au luat tălpășița. Au împățit câțiva porumbi la turiști, cât au apucat, să-i sfideze pe bandiți, s-au suit în autoturism și au luat drumul Craiovei, cu un scurt popas: să azvârle-n râul Cerna porumbul nevândut.

Dacă și astăzi s-ar mai duce după porumb pe tarlale, patronul pizzeriei Praz Vegas l-ar putea folosi la:

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.