Ziarul lu' perfectu' simplu

Poetul Emilian Mirea a luat măsuri anti-anticari

365

Nu trece anul fără ca Emilian Mirea să scrie un volum de versuri (albe) și să-l și lanseze la Biblioteca „Alexandru și Aristia Aman“. 2019 a fost o excepție: n-a scris niciun volum. Dar de lansat tot l-a lansat, selectându-și 99 de poezii deja publicate în antologia intitulată Resemnare metafizică.

Până acum, la toate lansările, Mirea a împărțit gratis exemplare în stânga și-n dreapta. Sau nici măcar n-a fost necesar acest efort, participanții la eveniment luându-și singuri din teanc. „De două ori mi s-a-ntâmplat să găsesc la anticari cărți ale mele puse la vânzare. Aveau ruptă pagina cu dedicația, așa că nu pot să știu cine le-a luat gratis și le-a vândut anticarilor. Asta m-a făcut acum să nu mai dau volumul pe degeaba.“

Ipostază rarisimă a autorului (alături de prozatoarea Aurora Dumitrescu): zâmbește. Și încă nu vânduse niciun exemplar!

Și, cu ocazia lansării, autorul a vândut la botul calului 15 exemplare: cele 99 de poeme cu 20 de lei. De obiciei, cu orice produs se petrec lucrurile invers: prețul se termină cu 99, cantitatea fiind rotundă. Găsești, spre exemplu, 1 kg de zahăr la preț (promoțional) de 1,99 lei, nicidecum 999 de grame de zahăr la 2,00 lei.

Din prezentarea autorului: „Despre poezia lui Emilian Mirea s-au exprimat, în mod favorabil: Nicolae Manolescu, Radu Cârneci, Horia Gârbea, Mihail Gălățanu, Marian Drăghici, Ion Țugui, Florin Lazăr, George Popescu, Ștefan Vlăduțescu, Maria Diana Popescu, Aurelian Zisu, Marius Ghica, Spiridon Popescu, Toma Grigorie, Mihai Duțescu.

Volumul Resemnare metafizică e foarte bun.

La următoarea apariție editorială a lui Mirea, ne vom regăsi și noi înșiruiți alături de Nicolae Manolescu.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.