Ziarul lu' perfectu' simplu

Preoți, masoni și turnători ai Securității comuniste la ceas de omagiere

Autor: Dionis Vodița

Preoți, masoni și foști turnători ai Securității comuniste au participat ieri, 21 martie 2018, cu ocazia „Zilei Olteniei”, la premiera națională a filmului documentar ”Preoții români – Jertfă și Rugăciune pentru Unire”, eveniment organizat la Cinema ”Patria”, din Craiova, sub egida ”Anul 2018 – Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918” proclamat de Patriarhia Română.

Invitați de onoare la eveniment au fost IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, fratele mason Lucian Dindirică (Marea Lojă Națională Română – Loja Basarab), manager al Bibliotecii Județene Dolj, fratele mason Adi Cosman (Marea Lojă Națională Română – Loja Nicolae Romanescu), viceprimar PSD al Municipiului Craiova și alți reprezentanți ai autorităților locale, mediului universitar etc.

Am remarcat, în fotografiile de la eveniment oferite de site-ul Mitropoliei Olteniei, prezența Pr. Prof. Univ. Isvoranu Alexandru, de la Facultatea de Teologie Craiova, fost turnător (cu rang de rezident) al Securității ceaușiste cu numele conspirativ de „Popescu Eugen”. Nu știm dacă evenimentul a fost onorat de celălalt fost turnător al Securității, cadru didactic la aceeași facultate, Pr. Conf. Univ. Zamfir Gheorghe, cu numele conspirativ de „Grecu Gheorghe”

Acest eveniment, la care au participat peste 400 de persoane (elevi de seminar, preoți, maici, foști turnători la Securitate etc.), s-a constituit într-o emoționantă dovadă că oricând se pot găsi pretexte în trecutul glorios al țării pentru ca unii oameni să scape de acele dogme de credință și de urâte slăbiciuni omenești, care până mai ieri, îi opreau de la a fi, în văzul lumii, împreună…

Capodopera ”Preoții români – Jertfă și Rugăciune pentru Unire” poate fi vizionată la adresa https://youtu.be/M4ysuaMb4l4

Sursa foto: Mitropolia Olteniei

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.