Ziarul lu' perfectu' simplu

PSD a iscat revoltă cu pancarte în Consiliul Județean

322

La ședința extraordinară a Consiliului Județean Dolj, ținută astăzi, primarii și viceprimarii unor comune doljene, consilieri județeni și parlamentari din PNL și PDL s-au organizat și au venit cu pancarte inscripționate „PSD împarte mită electorală“, „PSD condamnă la sărăcie județul Dolj“. Rojiște, Drănic, Mischii, Murgași, Izvoare s-au declarat, tot prin mijlocirea pancartelor, comune „vitregite de PSD“. (Să nu se înțeleagă de aici le-a luat cineva PSD-ul și au rămas fără el.)

protest CJ Dolj 1

Scandalul a pornit de la bani. Primăriile Doljului au primit din partea CJ fonduri pentru lucrările de infrastructură aflate în proiect și pentru plata unora deja efectuate. Grupul contestatar reclamă că unde primarul n-a fost pesedist, comuna s-a pomenit inclusiv cu zero lei și zero bani. Mai precis, prin proiectul de hotărâre al CJ aprobat de către consilierii PSD, UNPR şi PP-DD, 5 comune din Dolj cu primari PNL şi 6 cu primari PDL nu s-au ales cu niciun leu, iar celelalte 7 comune  şi municipiul Băileşti, aflate în aceeași situație, au primit între 2.000 şi 6.000 lei. Doar comuna Castranova a primit 44.000 lei. Reprezentanţii ACL au arătat că, în baza ordonanţei prin care primarii au putut să opteze pentru o formaţiune politică, în Dolj, 28 de primari PDL şi 21 de primari PNL au trecut la PSD, localităţilor acestora fiindu-le alocate acum sume cuprinse între 32.000 lei şi 239.000 lei.

Protestatarii au ținut să-l diferențieze pe Ion Prioteasa, președintele CJ, de grupul care a avut pâinea și cuțitul: „Știm că dumneavoastră nu v-ați implicat în această hoție, banii nu s-au împărțit la CJ, ci la PSD Dolj“.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.