Ziarul lu' perfectu' simplu

Rareș Bogdan a cumpărat toate lalelele liberale din piață. Vedeți ce bacșiș a primit o florăreasă!

7,931

Lângă blocul coreenilor de la Piața Mare s-a format un grup de oameni. Echipați în galben și albastru, par să fie fotbaliștii din națioala Suediei. Ne tragem aproape de ei, sunt toți puștani, deci ar putea fi doar fotbaliștii din naționala U 19 a Suediei. Au broșurele și pixuri de împărțit și așteaptă să apară, pentru un tur electoral prin piață, Rareș Bogdan, candidat al PNL la europarlamentare.

La sacou și fără pulover aninat de gât, Rareș vine alături de Ludovic Orban și alaiul liberal se pune pe treabă. O florăreasă are norocul să-i stea cu taraba-n cale. Rareș îi cere toate lalelele galbene dintr-o găletușă, sunt cel mult 30 de fire, costă 1 leu firul, cumpărătorul îi de negustoarei 100 de lei și nu vrea niciun rest. Alți oameni din alai colindă piața după flori galbene, dar ei nu mai sunt atât de generoși cu vânzătorii. Găsesc fire de gerbia, care-s mai mult portocalii, și ceva cu alb și galben, stânjenei sau nuferi, nu ne prea pricepem.

Florăreasa a rămas cu lalelele roșii. Or rezista până vin în piață Claudiu Manda și Olguța? În orice caz, femeia e prima câștigată de pe urma candidaturii lui Rareș Bogdan, fără să aștepte reforme dezbătute la Bruxelles.

Un fotbalist suedez de la U 19 îi întinde broșurica unuia pe care-l vede mai bine îmbrăcat, lui Ionuț Stroe, și-l îndeamnă: „Votați PNL!“. „Pleacă, mă, de-aici!“, îi răspunde Ionuț Stroe, care, în caz că locuiți și dumneavoastră prin țări străine și nu urmăriți actualitatea românească, aflați că e deputat de Dolj din partea PNL.

La ieșirea dinspre hala de carne, o vânzătoare cu un volum vocal fabulos pornește o tiradă de nestăvilit, nu c-ar avea ceva cu liberalii, dimpotrivă. Pentru că a doua zi, duminică, urmează să vină în campanie pesediștii, administratorii pieței i-au pus în vedere să nu întindă taraba, să fie locul mai aerisit. „Păi ce, n-are loc PSD de taraba mea? Pentru PNL de ce nu m-au pus să strâng taraba? Eu plătesc 30 de milioane pe lună și gunoiul și ca să merg la veceu plătesc taxă, și ei mă pun să strâng taraba pentru PSD? Nu strâng nicio tarabă, să văd ce-mi fac!“. Deghizată-n simplă cetățeană, liberala Veta Păsculescu intervine: „Eu nu mă bag, dar are dreptate doamna. Să ne-nvățăm minte să mai votăm PSD!“.

Aveau să vină a doua zi niște pesediști, dar nu Claudiu, nu Olguța, nimic important.

Noi ziceam să-i semnalăm lui Rareș un mare neajuns al spațiului pe care tocmai îl vizita. În mijlocul Pieței Mari sunt niște ditamai terasele (le vedeți mai sus acoperișurile) cu mici și bere care merg de duduie și vară, și iarnă, și nu le pun clienților la dispoziție veceuri. Că n-au, nu de alta. N-am făcut-o fiindcă nu l-am putut aborda din pricina aglomerației, plus că ne-am dat seama că degeaba ar ridica el problema-n Parlamentul Europei. La Bruxelles, în centrul orașului, e un individ care de patru secole face pipi-n văzul lumii, și nu scandalizează nimeni.

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.