Ziarul lu' perfectu' simplu

Războiul pentru siguranța Craiovei – Poliția contraatacă!

Autor: Dionis Vodița

Două reușite neașteptate ale Poliției pe frontul siguranței publice din Craiova dovedesc că printre polițiștii craioveni există profesioniști care sunt loiali meseriei și cetățenilor a căror siguranță publică sunt datori să o apere.

Primul succes:

IPJ Dolj a anunțat că, în dosarul penal constituit ca urmare a evenimentului rutier de pe bulevardul Dacia, din data de 20 ianuarie, a fost identificat șoferul, Ionuț M., de 33 ani, din Craiova, precum și alte trei persoane care au favorizat și tăinuit fapta de părăsire a locului accidentului, de modificare și înlăturare a urmelor accidentului.

În speță au fost efectuate 11 percheziţii domiciliare la domiciliul celor patru suspecți, în diferite locații din Craiova, comuna Leu și comuna Cârcea, și au fost găsite şi ridicate părți componente ale autoturismului implicat în eveniment. Procurorii care instrumentează cazul au dispus continuarea urmăririi penale față de Ionuț M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, Călin P., de 45 ani, din Craiova și Mădălin F., de 38 ani, din Craiova, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de favorizarea făptuitorului și Marius V., de 35 ani, din comuna Leu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire.

Cei patru suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore.

Al doilea succes:

Alexandru Radu Orbulețu, 26 de ani, care a lovit cu sabia în cap un șofer, pe pasajul suprateran, în data de 26 ianuarie, s-a predat Poliției și fost încarcerat în arestul IPJ Dolj. Din informațiile pe care le deținem, reiese faptul că Poliția se afla pe urmele suspectului, arestarea lui fiind o chestiune de ore.

Speranțe:

Sperăm că legile în vigoare vor fi aplicate cu rigurozitate, în așa fel încât cei vinovați să plătească pentru faptele lor, iar cei care ar fi tentați să le urmeze exemplul, să renunțe, înțelegând că siguranța publică a orașului Craiova este apărată cu fermitate de oamenii legii.

Așteptăm cu interes derularea anchetelor, dar și intensificarea acțiunilor de prevenire a faptelor antisociale în raza municipiului Craiova, organizate de Poliție, Poliția locală și Jandarmerie.

…și o propunere:

Ar fi de mare interes pentru siguranța orașului nostru ca Poliția și Jandarmeria să efectueze razii periodice, dimineața, la prânz și seara, prin barurile și cluburile de noapte ale Craiovei. Domnii polițiști vor fi surprinși să descopere numărul extrem de mare al minorilor consumatori de băuturi alcoolice, fie la vremea când un adolescent trebuie să fie la școală, fie la ceasul târziu al nopții când un minor nu are ce căuta prin cluburi și cafe-baruri!

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.