Ziarul lu' perfectu' simplu

Republica Oltenia deconspiră un turnator al Securității: Mihai Marcu alias Mihai Ulmeanu

Autor: Gheorghe Constantin

La 30 de ani de la Revoluție, dovediți de instanțele judecătorești sau arătați cu degetul pe stradă, foștii turnători ai Securității comuniste au devenit un fel de vedete locale la Craiova. Republica Oltenia vi-l prezintă pe un fost securist pus la loc de cinste de autoritățile craiovene și lumea culturală, un individ prezent cu propriul nume la lansări de carte și alte evenimente publice cu sau despre foști colegi, dar care în mediul on-line se ascunde după un pseudonim-profil misterior. După o îndelungă documentare, astăzi îl deconspirăm pe un turnător nenorocit al Securității comuniste – Mihai Marcu, președintele Uniunii Scriitorilor Europeni, care semna notele informative „Constantin Gheorghe” și care acum folosește pe Facebook profilul Mihai Ulmeanu.

Una din recentele sale apariții publice a fost la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, unde a participat ca invitat la lansarea cărții „Celula 0” de Ion Dascălu, a cărei prefață o semnează, carte în care s-ar prezenta „fața nevăzută a organelor abilitate cu securitatea statului și a conducerii lui”. Evenimentul a fost organizat în perioada în care românii comemorau trei decenii de la asasinatele comise în Decembrie 1989, într-o instituție publică finanțată din banii cetățenilor și s-a transformat în tribună de la care doi foști turnători ai Securității, Mihai Marcu „Ulmeanu” și Dan Lupescu, și-au vărsat otrava cosmetizării istoriei și spălării cadavrului numit Securitatea comunistă. Sfidare supremă la adresa memoriei copiilor uciși în Decembrie 1989!

Securistul Mihai Marcu insistă să rămână o vedetă a agorei orașului nostru și prin urmare, a decis să se reactiveze și în politică. Pesemne că lansările de carte sunt insuficiente pentru satisfacerea orgoliului său de turnător la Securitate.

Cum primul pas în politică pe care-l fac impostorii este prin Facebook, securistul Mihai Marcu alias Ulmeanu s-a apucat să posteze. Într-o postare din 25 ianuarie 2020, promite craiovenilor: „piețe și magazine agroalimentare la prețuri de producător și fără factură la căldură”! Cine garantează aceste frânturi de paradis? Membrii Partidului România Noastră, dacă vor fi aleși, of course!

După mai multe postări în care amestecă obsesii dacopate, nostalgii ceaușiste și naționalisme „made in Dragnea”, tovarășul Mihai Marcu „Ulmeanu” revine în forță și postează un punct de vedere al Partidului România Noastră despre Casa Regală a României.

Postarea are un titlu sub forma unei întrebări de o viclenie mizerabilă demnă de propagandiștii anilor ’50 ai secolului trecut, când atmosfera era infestată cu lozinci gen „Ana, Luca și cu Dej / Bagă spaima în burgheji!”: „Guvernul Orban își va angaja răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind interzicerea finanțărilor ilegale pentru pretinsa Casă Regală din Republica România, cu scopul de a plăti alocațiile de stat pentru copii?”

Sub acest titlu, Gheorghe Funar, președintele Partidului România Noastră naționalistul de serviciu, fostul ocrotitor al escrocheriei Caritas și demn urmaș al „Tribunului” Vadim Tudor, aruncă o hazna de invective și minciuni peste Casa Regală a României. Textul infect, de un naționalism-comunism agresiv și strident, este copiat parcă din cărțile de istorie editate de PCR și se vrea un fel de pledoarie pentru Republică.

Observăm că securiștii fac ceea ce au fost instruiți: răspândesc otrava naționalism-comunismului, promovează ura împotriva a tot ceea ce reprezintă democrație și libertate, militează insistent împotriva apartenenței României la Uniunea Europeană etc. Altfel spus, le plouă în gură după vremurile în care ei, turnătorii, împreună cu ofițerii Securității și activiștii PCR și UTC erau stăpânii țării.

Credeți că autoritățile orașului nostru, la care se adaugă inclusiv reprezentații Mitropoliei Olteniei (în plin scandal cu preoți-turnători!) ar avea vreo reacție de izolare a acestor „zombi”? Nu! Dimpotrivă, autoritățile politice și religioase îngăduie foștilor susținători ai regimului dictaturii comuniste să-și verse otrava în agora, de la tribuna unor instituții publice și de la amvon, astfel că, treptat, Craiova devine un oraș al cadavrelor-vii ale slujitorilor Securității comuniste!

Cine a fost Mihai Marcu înainte de 1989 aflăm dintr-o sentință dată de un judecător al Tribunalului București în 7.10.2008

„Pârâtul a fost recrutat la data de 26.07.1973 în calitate de colaborator cu numele de conspirativ Constantin Gheorghe de către Inspectoratul Județean Dolj și a fost folosit ca persoană de sprijin în 2 lucrări de investigarea asupra cărora a furnizat date verbal cu un conținut bun și complet. Ca urmare a aportului informativ deosebit, la numai un an de la recrutare s-a propus trecerea acestuia în rândul categoriei de rezidenți (…) a contribuit la instruirea, coordonarea altor colaboratori ai Securității și la transmiterea, personal, de informații Securității”

“Din cuprinsul notelor de la dosar, olografe, semnate cu pseudonimul Constantin Gheorghe, rezultă că acesta, în perioada 1979 -1989, a furnizat informații de natură economică, socială, literară, (…) informațiile priveau activități și atitudini ale unor persoane care povesteau evenimente din viața lor, relatau gânduri, sentimente și opinii, manifestau atitudini, aspecte care, doar prin faptul că erau spuse constituiau un pericol la adresa regimului”.

“Constată existența calității de colaborator al Securității în ceea ce-l privește pe pârâtul Marcu Mihai, născut la 21.02.1948, în Craiova, județul Dolj, fiul lui Dumitru și Olimpia”.

Dosarele celor doi foști colaboratori ai Securității comuniste, Mihai Marcu și Dan Lupescu, pot fi studiate la aceste link-uri:

http://www.cnsas.ro/documente/monitoare/2009/Marcu%20Mihai.pdf

http://www.cnsas.ro/documente/hotarari/definitive/Lupescu%20Dan.pdf

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.