Ziarul lu' perfectu' simplu

Republica Oltenia e câinele de pază al ortografiei!

6,833

Suntem sanitarii showbizului craiovean. De n-am exista noi, el ar fi o pădure fără ciocănitori. Ar fi străzile orașului fără Anișoara Stănculescu și echipa ei de ecologiști de la ALDE.

Avem aici un show de rezistență:

Același spectacol s-a mai ținut și-n ziua de 4 aprilie. Ori n-au apucat bilete toți cei interesați, ori au apucat și țin să-nvețe cântecele Niculinei și ale lui Mâțu pe de rost, cert e că evenimentul se va redesfășura în 29 mai. Doar că la premieră afișul a arătat un piculeț altfel:

Evident c-am semnalat anomalia: în țara perfectului simplu, verb la perfectul simplu terminat cu apostrof! Iar ca scenarista și regizoarea să-și înșire titlurile universitare era ridicol chiar și pe un afiș corect gramatical. Cântau privighetorile de pe scenă mai cu foc dacă știau că le-a pus acolo un conf. univ. dr. habil.?

Și iată că, la reluarea spectacolului, organizatorii lui s-au luat după noi și au schimbat ce trebuia: verbul e fără apostrof, Gabriela Rusu Păsărin e fără demnități. Și de nu i-am fi zgâlțâit să-i trezim din amorțeală, mai știi, poate c-ar fi uitat să modifice și data spectacolului…

Comments

comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.